-7.4 C
Belgrade
utorak, 25 januara, 2022

NEOBIČNO: Deca sa Kosova humanitarcu Gujonu poklonila smedrevac

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Francuski humanitarc i predsednik organizacije „Solidarnost za Kosovo“, Arno Gujon, dobio je od dece sa Kosova i Metohije rođendanski poklon: tortu, domaću rakiju, šajkaču i srpsku zastavu.

Kako je Gujon objavio, juče su ga prijatno iznenadili predstavnici Osnovne škole „Dositej Obradović“ iz sela Prekovce u blizini Novog Brda na kosovu i Metohiji.

- Advertisement -

Kao rođendanski poklon doneli su tortu u obliku smederevca, domaću šljivu prepečenicu, šajkaču i srpsku zastavu kao znak zahvalnosti za humanitarnu pomoć koju „Solidarnost za Kosovo“ godinama donosi meštanima novobrdskog kraja.

FB stranica: Arno Gujon

-Torta je u obliku smederevca pošto su isti već mnogo puta donirali domaćinsvima na Kosovu i Metohiji-ističe Gujon.

Humanitarac se zahvalio deci i vaspitačima na predivnom znaku pažnje.

- Advertisement -

Rođendan mu je bio 27. decembra, ali kako kaže deca nisu bila u mogućnosti da mu uruče ranije.

ČITAJTE OVDE O DEŠAVANJIMA U CRNOJ GORI!

Podsećamo, da su Prištinske vlasti u septembru 2018 godine francuskom dobrotvoru zabranile ulazak na Kosovo i Metohiju, bez ikakvog obrazloženja.

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju, Marko Đurić, u pisanoj izjavi istakao da je jedini greh Gujona to što pomaže Srbima i što uspešno svetom pronosi istinu o stradanjima i obespravljenosti srpskog naroda na Kosovu i Metohiji, dodavši da je njegovo zadržavanje na administrativnom prelazu Merdare dokaz suštinske antisrpske prirode pojedinih struktura moći u Prištini.

- Advertisement -
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti