NENAD KULAČIN: To bi bilo to što se tiče Vučićevog prodavanja magle

Obavezno pročitajte

„Vreme je za kokice“, napisao je novinar Nenad Kulačin, a u Novom danu na N1 objasnio da ne očekuje brzo potpisivanje dogovora o Kosovu, ali „to bi bilo to što se tiče Vučićevog prodavanja magle“. „Došao je do zida i suočen je sa situacijom ili – ili“, ocenio je gost Novog dana.

Kulačin kaže da predsednik države koji kaže da je spreman da primenjuje nešto što još nije potpisano govori o visokoj spremnosti da se nešto uradi.

Upitan da li je u pitanju sporazum ili ultimatum, on napominje da je tanka granica između ta dva, jer će se formalno zvati sporazum koji ćemo prihvatiti sa zavrnutom rukom iza leđa.

„On zna da nešto mora da uradi, i on mora sada da nađe strategiju da izađe iz te priče. I onda kreće ta podrška i onda će igrati na kartu – dobili smo zajednicu srpskih opština. To će biti karta na koju će on igrati“, rekao je Kulačin komentarišući buduće poteze predsednika Aleksandra Vučića.

Dodaje da oni koji su do skoro na televizijama sa nacionalnom frekvencijom govorili da treba da ratujemo sa NATO jer nam je on pravi neprijatelj, sada su se pretvorili u maslinove grančice i golubove mira.

„A šta ste radili ovih 10 godina, što ste pričali, što ste davali lažnu nadu ljudima na Kosovu? Da biste ostali na vlasti. I sada će to mesijanstvo da se oslika kroz ZSO“, ističe gost Novog dana.

Upitan da li je Vučić svoje obraćanje javnosti „zašećerio“ pričom o velikom nalazištu zlata, on kaže da je naš odgovor oko potencijalnog sporazuma nalazište novog zlata i sednica Saveta za povećanje BDP-a.

„Meni je fascinantno da je on rekao da on neće ništa da potpiše. Rekao je da on zna šta će da radi, a potpisaće u skladu sa Ustavom, ima ko će to da potpiše. Sada kada je frka, onda se pozivam na Ustav. Meni je to sad fenomenalno kad gledam kako pokušava da se vadi“, istakao je Kulačin.

Ipak, ne veruje da će se taj sporazum tako lako i brzo prihvatiti, a jedan od razloga je vanparlamentarna desnica.

„Plašim se da moramo da gledmao malo gde su nam vrata. Kada se sve to desi, on pred sobom ima otvoren put da ovu državu učini normalnom, demokratskom, da je uvede u predvorje EU. I onda može da se desi ono što se desilo u Turskoj. On na osnovu nekog državnog udara krene da sklanja političke protivnike. To rešavanje kosovskog problema, koje bi tebalo da donese manje pritisaka, manje problema, može da donese još veće probleme. On je čovek koji nije spreman da posao koji radi radi u mirnodopskim uslovima“, ocenio je Kulačin.

SourceN1

Ostavite komentar

Najnovije objave

PORUKA NEMCIMA IZ RUSKE DUME: Uništićemo vaše tenkove kao i pre 80 godina

Vjačeslav Volodin, predsednik ruske Dume, izjavio je da će tenkovi koje će Nemačka isporučiti Ukrajini doživeti istu sudbinu kao...

Još priča na sličnu temu