0.1 C
Belgrade
среда, 1 априла, 2020

NEMANJA BJELICA PRVI PODRŽAO AKCIJU: Porodici tragično nastradalog Srbina iz SAD potrebna pomoć (FOTO)

Obavezno pročitajte

UZNEMIRUJUĆE: Delili drogu osnovcima, roditelji dece ih tukli bejzbol palicama (VIDEO +18 )

U ruskom gradu Barnaul grupa dilera podelila je grupi osnovaca nižih razreda narkotike, uglavnom ekstazi i spid u vidu bombona i žvaka.

“PUTIN OSLOBODIO LAVOVE I TIGROVE“ Na sve spremni da spreče kršenje izolacije?

Jutros na društvenim mrežama "eksplodirala" je vest kako su "ruske vlasti na nalog predsednika Vladimira Putina, oslobodile na stotine lavova, kako bi...

OGLASILA SE I KUBA: Imamo lek. Spremni smo da snabdevamo i ostatak sveta

Kuba tvrdi da ima dovoljno rezervi antivirusnog leka koji se koristi za lečenje korona virusa da pokrije potražnju kod kuće, kao i potrebe drugih zemalja.

ZA NJIH NEMA POMOĆI: Milenu gazda izbacio iz stana zbog “korone” (VIDEO)

NEPOKRETNA Milena Grubanović Kovačević (66) sa svojom ćerkom Draganom (37) od juče spava pod vedrim nebom, na asfaltu u Golubinačkoj ulici u...

Dragan Devrnja (24) nastradao je u stravičnoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u Salem Lejksu u Americi, kada je zbog nevremena izgubio kontrolu nad vozilom u krivini i zakucao se u stub pored puta. On je na licu mesta ostao mrtav, a njegova porodica već dva dana prikuplja novac kako bi njegovo telo prebacili u Srbiju i ovde ga sahranili.

Prema rečima njegovih najbližih, Dragan je to veče bio sa svojim prijateljima, da bi se u nekom trenutku pozdravio sa njima i krenuo kući, iako je nevreme bilo stravično.

Dragan Devrnja sa majkom
Dragan Devrnja sa majkom

– On nije pio, nije ni brzo vozio, ali je samo u jednom trenutku zbog odgromnog pljuska u krivini izgubio kontrolu nad vozilom i udario u stub. Taj jak udarac čuo je neko od komšija u blizini i odmah je dotrčao kako bi Draganu pomogao. Međutim, pomoći nije bilo – priča za „Blic“ L. R, sestra od tetke tragično nastradalog Dragana, koja dodaje da su hitna i policija ubrzo došle i mogle samo da konstatuju smrt.

Ovog 24-godišnjaka njegovi najmiliji opisuju kao mirnog, dobroćudnog mladića, uvek spremnog da svima pomogne, naročito svojoj porodici: majci Željani i sestrama Milijani i Mariji, koje žive u Americi, dok mu se otac vratio u Srbiju.

– On je bio nesebično biće, duhovito, dobronamerno. Ja ne znam nikog ko ga nije voleo i da bi mogao ružnu reč za njega da kaže – navodi njegova sestra, i dodaje da je neverovatno da se jednoj porodici koja je toliko muka prošla dešava i ovakva tuga, ona najveća.

Dragan sa sestrama Milijanom i Marijom
Dragan sa sestrama Milijanom i Marijom

Dragan je sa svojom porodicom izbegao iz Hrvatske 1995. u jedno selo blizu Požarevca. Nemaština i bezizlazna situacija tada je porodicu nagnala da potraži rešenje u novom odlasku u nepoznato – preseljenju u Ameriku. Nakon mnogo muke, došli su do papira i preselili su se porodično tamo. Da loša sudbina ne može da se izbegne, svedoči poslednji događaj – kada je sve napokon delovalo da je došlo na svoje, dogodila se ova stravična nesreća.

Od tragično nastradalog mladića danima se opraštaju prijatelji, a ona najteža svakako je poruka sestre Milijane.

„Dragi brate moj, pišem ti ovo pismo da olakšam sebi, iako ga ti nikad nećeš pročitati, jer si ti na nebu. Dragi brate, kako sam samo želela da… Da čuješ tu reč iz mojih usta i koliko sam samo puta sanjala da ću je izgovoriti, dok si ti tu, da me čuješ. Koliko puta sam želela da mi te život vrati bar na jedan tren, bar jednom da te zagrlim i da izgovorim reč brate. Ljubim te, srce moje lepo. Makar mi dođi u san i da popričamo. Ja te volim ja te volim ja te volim!“, stoji u objavi na Fejsbuku njegove sestre Milijane Devrnje.

Sestra Milijana se oprostila od brata na društvenim mrežama
Sestra Milijana se oprostila od brata na društvenim mrežama

Od tog trenutka, počinje nova borba. Ona nezamisliva i za roditelja daleko teža, ona koja produbljuje ranu. Želja roditelja je da sin bude sahranjen u Srbiji, a procedura i prebacivanje tela predstavljaju jednu veliku planinu, tešku neverovatnih 40.000 dolara.

– Tužna je naša sudbina. Ljudi, za šta ja molim? Molim da mi pokojni unuk bude sahranjen blizu svojih najmilijih, da majka, koja će se vratiti, može da obilazi grob svog sina, da ja, ovako star, mogu da odam poslednju počast onome ko je trebalo da bude moj najveći ponos, moj naslednik – priča Draganov deda Ž. K. za „Blic“.

Kako možete pomoći?

Draganova prijateljica, Danijela Dragojlović osnovala je na strani Gofundme pomoć za prikupljanje sredstava za nastradalog mladića i do ovog trenutka je skupljeno je više od 21.000 dolara za prenos tela sa skoro 2.000 šerova i sa preko 220 dobrih donatora, kojima se porodica beskrajno zahvaljuje.

Klikom na link Gofundme otvara se stranica posvećena Draganu sa nazivom: „In memoriam od Dragan Devrnja“, gde možete preko računa direktno uplatiti koliko ste u mogućnosti.

Dragan Devrnja
Dragan Devrnja

Veliki deo sredstava uplatio je i srpski košarkaški reprezentativac i NBA igrač Nemanja Bjelica, i to koliko su mu svi zahvalni, sestre kažu, rečima se ne može opisati.

Ipak, potrebno je još. Svakog dana hiljade roditelja u Srbiji mole za pomoć, da ljudi dobre volje doniraju i tako spasu nečije dete ili da bar pokušaju da da spasu. Za Dragana pomoći više nema. Svetlo na kraju tunela ne postoji za njegove najbliže. Ali postoji nada, postoji ponos i jedna velika želja da će ovaj mladić, nekada uspešni student softverskog inženjeringa, ljubitelj košarke, životinja, onaj koji je, kako kažu davao najbolje savete, koji je uveseljavao sve oko sebe, posle svega ipak počivati u miru – kod kuće.

- Advertisement -
SourceBlic

još članaka

Ostavite komentar

- Advertisement -
loading...

Najnovije vesti

Sprema se nasilno rušenje vlasti

Poslanik Srpske napredne stranke Vladimir Đukanović upozorava da se priprema plan za nasilno preuzimanje vlasti nakon vanrednog stanja. Za takav pokušaj upire...

Vučić dugo odbijao zaštitu i izlagao se riziku od zaraze

Na današnjoj konferenciji za medije na kojoj su predstavljene mere države za zaštitu privrede nakon epidemije koronavirusa nije prisustvovao predsednik Srbije Aleksandar...

Evo zašto se predsednik nije pojavio danas na konferenciji

Predsednik Srbije ne oseća se dobro, rekao je danas ministar Siniša Mali na predstavljanju ekonomskih mera podrške srpskoj privredi.

Evo kad će početi isplate po 30.000 dinara za zaposlene i po 100 evra za punoletne

Država će obezbediti 30.000 dinara po zaposlenom u naredna tri meseca za mikro i mala preduzeća i preduzetnike, što je jedna od...

Zašto je teško biti žena u Srbiji?

Već nekoliko dana na društvenim mrežama, posebno na Tviteru, traje mizogini, seksistički linč profesorke dr Darije Kisić Tepavčević, žena koja skoro svakog...