17.6 C
Belgrade
ponedeljak, 26 septembra, 2022

NEMAMO ORUŽJE NI ZA SEBE: Nemačka u problemu zbog slanja oružja Ukrajini

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Nastavak isporuka nemačkog naoružanja se komplikuje time što bundesver sam nema dovoljno opreme, saopštila je u intervjuu ZDF šefica Ministarstva inostranih poslova Analena Berboka.

„Dalja isporuka naoružanja iz Nemačke neće biti jednostavna. Razlog za to je slaba opremljenost sopstvenih snaga“, prenosi televizija.

- Advertisement -

„Na žalost, situacija je takva da imamo potpuni deficit sopstvenih rezervi“, rekao je ministar.

Prema njenim rečima, nemačka vojna industrija je morala da proizvodi opremu specijalno za Ukrajinu. Istovremeno, Berbokova je saopštila da su za jesen potrebne nove isporuke naoružanja Kijevu i da će Nemačka uskoro predati Ukrajini protivvazdušne sisteme „Iris-T“.

- Advertisement -

Pored toga, šefica nemačkog Ministarstva spoljnih poslova je pomenula i pogoršanje odnosa Nemačke sa zemljama istočne Evrope i baltičkim državama, koje se primećuje poslednjih godina.

Prema njenim procenama, jedan od razloga je bilo neslaganje zemalja oko projekta „Severni tok 2“. Istovremeno, pojasnila je ona, pojavile su se poteškoće u isporukama nemačkog naoružanja u zemlje istočne Evrope, koje su sa svoje strane morale da pošalju svoje staro oružje Ukrajini. Burbok je dodao da je isporuka teškog naoružanja iz Nemačke u istočnu Evropu bila „neodlučna”.

- Advertisement -
SourcePolitika
- Advertisement -

Srodni članci

1 KOMENTAR

Ostavite komentar

Najnovije vesti