5.9 C
Belgrade
ponedeljak, 25 oktobra, 2021

NEMAJU PREDSEDNIKA: Niški SNS ne postoji!

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Srpska napredna stranka u Nišu, trećem po veličini gradu u Srbiji i, može se reći, prestonici juga Srbije, od 2015. godine nema prvog čoveka u odboru. Od osnivanja do 2015. godine tu funkciju je obavljao Zoran Perišić, koji je u jednom mandatu bio i gradonačelnik Niša, što nam je i potvrdio u telefonskom razgovoru. Kako je njegova funkcija prestala, niko se više nije popeo na taj tron, pa ovaj odbor, koji bi trebalo da je simbol juga Srbije i SNS vlasti u ovom kraju, visi u vazduhu.Zoran Perišić FOTO: Printscreen

Zoran Perišić FOTO: Printscreen

Sve je krenulo, kažu naši sagovornici, kada je trebalo da se odabere novi predsednik, iako je tada ispao opšti haos, prekinut je izbor i onda je postavljen koordinator Milan Stanojković. Bilo je to sada već davne 2016. godine, tačnije početkom februara te godine. Ubrzo je na njegovo mesto, odnosno za poverenika postavljen Zvezdan Milovanović, koji je sve do juna ove godine bio poverenik. Tada je podneo ostavku, kako nam je i potvrdio, iz zdravstvenih razloga.

- Advertisement -

– Da, ukupno pet godina sam bio poverenik i ostavku sam podneo iz zdravstvenih razloga – potvrdio nam je Milovanović, za kojeg čak i opozicioni političari kažu da je bio strastveni naprednjački vojnik, ali korektan, čiji je brat Srđan i njegova firma „Kopernikus korporejšn Cajprus“, kupila nacionalne televizije Prva i 02 za 180 miliona evra.Zvezdan Milovanović FOTO: PrintscreenZvezdan Milovanović FOTO: Printscreen

Od njegove ostavke Niš nema ni poverenika i uopšte nije poznato kako funkcioniše ovaj odbor.

– Nekoliko struja je tu, svaka vuče na svoju stranu, a onaj odozgo izgleda da čeka ko će najbolje da se pokaže na predstojećim izborima za glavnokomandujuće u stranci koji su najavljeni za oktobar. U svakom slučaju, bruka je što jedan Niš nema predsednika odbora, i to govori da ova stranka i nema baš neku harmoničnu i jaku pozadinu, ne samo u narodu, već i u svojim redovima – kaže osoba koja dobro poznaje naprednjačke prilike u Nišu.

- Advertisement -

Hoće li posle glavne skupštine SNS da se desi čudo i da Niš dobije, posle šest godina, predsednika GrO SNS ostaje da se vidi, ali za sada izgleda da nijedan kandidat nije dovoljno „dobar“ da bude na toj funkciji.

- Advertisement -
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti