NEMA SPAVANJA! NOGO: Svi koji su za bojkot da dođu ovde da srušimo Vučića!

Obavezno pročitajte

Srđan Nogo je nešto posle 23 časa ispred Skupštine Srbije pozvao celu opoziciju koja bojkotuje izbore, kao i sve građane Srbije koji su za bojkot, da se pridruže velikom narodnom skupu, jer će tako Aleksandar Vučić sigurno biti srušen s vlasti.

– Nema spavanja, ostajemo ovde do jutra i dokle god treba. Ovde se bojkotuju izbori! Šta čekate, dignite guzice i dođite da srušimo psihopatu Aleksandra Vučića. Pozivam sve opozicione stranke koje bojkotuju izbore da nam se pridruže. Pozivam sve građane Srbije, bez obzira na to koje im je političko ili ideološki opredelenje, bez obzira na to koje su nacionalnosti da dođu i da vrate vlast narodu – poručio je Nogo.

- Advertisement -

Protest ispred Skupštine je ušao u sedmi sat, narod peva rodoljubive pesme, uglavnom su mladi ljudi.

– Možemo da odemo i do Predsedništva da se obračunamo sa Vučićem, ali sa policijom koja je ovde – nećemo – rekao je Nogo. – Samo Beograđani da izađu na miran protest i Vučić je gotov! Ipak, ovaj skup mora da bude kao litije u Crnoj Gori.

Okupljeni narod izvikuje „Vučiću odlazi“ i „Ne damo svetinje“.

– Ne smemo da dozvolimo da Vučić izda Kosovo i Metohiju i zatvori nas u stanove zbog korone već sledeće nedelje – rekao je Srđan Nogo.

Počinje čitanje imena i prezimena 250 poslanika, za koje će okupljeni glasati, a zatim će ući u Skupštinu.

– Oni imaju legitimitet, a ne Vučićevi kandidati za poslanike – istakao je Nogo.

Srđan Nogo je razgovarao sa predstavnikom policije, koji brani narodu da uđe u Skupštinu.

– Ovde su ljudi koji su najveća vlast u MUP-u. Stefanović i Rebić se ništa ne pitaju. Sa njima ćemo da se dogovorimo i uđemo u Skupštinu – rekao je Nogo i ponovo apelovao da ne dođe ni do kakvog sukoba s policijom.

Nekoliko autobusa iz više gradova Srbije danas se zaputilo na veliki skup ispred Narodne skupštine. Ipak, policija ih je zaustavila i blokirala kod Autokomande, pa podrška iz unutrašnjosti još nije


Moramo da budemo istrajni, a siguran sam da će nam se iz sata u sat pridružiti sve više ljudi. Vučić hoće da natera policiju da nas napadne, ali oni to neće da urade – rekao je Nogo.

– Došli smo da odaberemo 250 poslanika i uđemo u Skupštinu – rekao je Nogo, što su okupljeni prihvatili sa oduševljenjem. – Nismo došli ništa da rušimo, jer je ovo dom Narodne skupštine, a mi smo narod.

„Ovo će biti igra živaca, a najslabije živce ima onaj psihopata preko puta Aleksandar Vučić, koji sada ovaj skup gleda uživo, poručuje Nogo.

„Ima i provokatora među nama okupljenima, koji rade za psihopatu Vučića. Policajci koji su ovde su naša braća. Ipak, moraju da nas shvate i razumeju. Ovo je naš parlament, narodni“.

„Vučić je naredio da rasteraju narod, ali policija to neće učiniti. Pokušaće možda da isprovocira sukob i natera policiju da reaguje, ali ako budemo imali jače živce, oni neće krenuti na narod“.

Već oko 16 časova građani su počeli da se okupljaju ispred Narodne skupštine na protest zakazan za 17 časova i uzvikuju parole protiv režima Srpske napredne stranke i traže hapšenje Aleksandra Vučića.

Srbin.info, kao i uvek, izveštava sa lica mesta.

Oko Parlamenta su pristutne jake policijske snage, a policije ima i u Parlamentu.

Organizatori su izjavili da nema odustajanja i da će ući u Skupštinu.

Kako je „Srbin info“ saznao iz policijskog izvora, ukoliko se ispred Parlamenta okupi više od 30.000 ljudi, to će biti kritična masa za Aleksandra Vučića, koji će onda pregovarati o odlaganju izbora.

Ispred Parlamenta su stigli i pojedini mediji, iako mesec dana su ćutali o najavi skupa.

– Večeras vraćamo državu u ruke naroda – rekao je Srđan Nogo za Srbin info.

Ostavite komentar

Najnovije objave

Petković o obdukciji ubijenih Srba: Šta Priština lažira, zašto je Euleks isključen iz istrage?

Ne zna se zbog čega Euleksu nije dozvoljeno da učestvuje u istrazi zajedno sa Kosovskom policijom prilikom pretresa nakon...

Još priča na sličnu temu