Nema ni za kiriju, a kupuje ceo univerzitet: Dejan Đorđević zadržan u pritvoru

Obavezno pročitajte

Posle prijave da je napadnut, Dejan Đorđević po nalogu Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u subotu zadržan u pritvoru jer je lagao o batinama. Navodni napadači u stvari vlasnici stana koji je iznajmljivao.

POSLE navodnog napada na Dejana Đorđevića, kupca Univerziteta Megatrend, u petak uveče ispred zgrade na Novom Beogradu, po nalogu Trećeg osnovnog javnog tužilaštva, on je zadržan u pritvoru zbog lažnog prijavljivanja. Đorđević će, kako se navodi, u roku od 48 sati biti priveden na saslušanje. Ovakav obrt usledio je nakon što je policija identifikovala i obavila razgovor sa dvojicom muškaraca koji su Đorđevića, navodno, napali. Utvrdili su da je reč o vlasniku stana i njegovom sinu, od kojih Đorđević iznajmljuje tu nekretninu. Kako su izjavili policiji, oni su u petak došli u stan, kako bi pokušali da izbace Đorđevića, jer im mesecima nije plaćao kiriju. Dolazak su mu, kako su rekli, najavili i pisanim putem.

- Advertisement -

Đorđević je prijavio policiji da je zadobio više udaraca po telu, a nešto posle 18 časova ukazana mu je pomoć u Urgentnom centru, posle čega je najpre pušten na kućno lečenje. Kako „Novosti“ saznaju, vlasnici stana koji Đorđević iznajmljuje policiji su rekli da su, posle koškanja, iz stana izneli dva televizora, koji su njihovo vlasništvo.

Sukobu pred višespratnicom na Novom Beogradu prethodila je višednevna medijska zavrzlama oko prodaje Univerziteta Megatrend između bivšeg vlasnika Miće Jovanovića i kupca Dejana Đorđevića. Mića Jovanović, naime, rekao je pre tri dana da je zatražio raskid ugovora sa Đorđevićem, jer je obmanut.

Višednevna saga počela je kada je Jovanović pre deset dana obznanio da je Univerzitet koji je gradio tri decenije prodao za 56,1 milion evra nemačkom konzorcijumu fondova čiji je predstavnik u Srbiji dr Dejan Đorđević. Bivši vlasnik i rektor Megatrenda je sa ponosom poručivao da ugovor o prenosu vlasništva smatra novom velikom nemačkom investicijom u Srbiji. Samo nekoliko dana kasnije, Jovanović se pokajao.

– Do sada nije isplatio nijednu obavezu koju je imao, tako da ne moram da čekam 6. januar kada je rok da uplati polovinu od 56,1 milion evra – rekao je Jovanović za naš list. – Đorđević čak nije imao ni 7.500 dinara koliko je trebalo da se plati notaru za overu ugovora. Morao sam ja da platim taj trošak.

Raspletu drame oko prodaje Megatrenda najviše se nadaju studenti ovog Univerziteta. Oko 12.000 akademaca studira na nekom od 12 Megatrendovih fakulteta.

POSTUPCI

PROTIV Đorđevića se vodi više krivičnih postupaka – zbog krivičnog dela nedavanje izdržavanja iz člana 195 KZ, prevara iz člana 208 KZ, zloupotreba službenog položaja iz člana 359 KZ…

Ostavite komentar

Najnovije objave

Razvojni put Dijane Hrkalović: Od državne sekretarke do „Vile na skaju“

Bivša državna sekretarka u Ministarstvu unutrašnjih poslova, Dijana Hrkalović, koristila je telefon sa 'skaj' aplikacijom skrivajući se iza nadimaka...

Još priča na sličnu temu