32.4 C
Belgrade
ponedeljak, 27 juna, 2022

NEKI SE ŠEĆKAJU PO SRBIJI: „Sramna podela građana za vreme policijskog časa“

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Savez za Srbiju ukazuje da je omogućavanje stranačkim funkcionerima i aktivistima SNS-a da se slobodno kreću u vreme policijskog časa još jedno poniženje svih ostalih građana.Savez za Srbiju FOTO: Beta

- Advertisement -

– Primeri iz Obrenovca, Starog grada, Aleksinca, Subotice i drugih opština pokazuju da za ljude sa članskim kartama, pogotovo funkcionere i odbornike i njima bliske ljude nema policijskog časa. Tih zloupotreba bilo je od samog početka vanrednog stanja, ali su one nakon uvođenja rigoroznih vikend policijskih časova postale masovne – saopštili su oni.

Iz SzS-a su naveli da to pokazuje i broj automobila na ulicama u periodu kada je „totalni“ policijski čas.

– Značajan broj lokalnih samouprava izdao je propusnice odbornicima vladajućih stranaka, iako se te skupštine nisu sastale od uvođenja vanrednog stanja.

- Advertisement -

Većina od njih, kao što je primer na Vračaru, realizuju političke zadatke za vreme epidemije.

Tražimo da se hitno povuku sve propusnice koje su izdate iz političkih razloga i da lica koja imaju dozvolu na vozilima imaju vidljivu oznaku za to.

Građani ne smeju da trpe poniženje kakvom su sada izloženi i koje predstavlja kršenje svih domaćih propisa i međunarodnih konvencija i asocira na najgora vremena – rekli su iz oni.

- Advertisement -
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti