16.1 C
Belgrade
nedelja, 2 oktobra, 2022

IZDAJA NARODE: Neka Vučić izađe da prizna jasno i glasno, da će priznati tzv. Kosovo!

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Predsednik pokreta Oslobođenje Mlađan Đorđević oglasio se saopštenjem povodom današnje posete ministra spoljnih poslova Nemačke Hajka Masa Beogradu. Đorđević se posebno osvrnuo na izjavu šefa nemačke diplomatije koji je rekao da „ne očekuje da se dijalog nastavi samo zbog dijaloga, već da očekuje i konkretne rezultate“.

„Kakve to konkretne rezultate Mas pominje, i šta mu je Vučić obećao? Neka konačno izađe pred srpsku javnost i kaže kakvo je to kompromisno rešenje o kojem govori pred strancima? Šta ono podrazumeva?“, upitao je predsednik Oslobođenja.

On je podsetio da su zapadne diplomate više puta ponovile da se očekuje da Beograd i Priština potpišu tzv. pravno obavezujući sporazum kojim bi se, prema njegovim rečima, Srbija potpuno odrekla suvereniteta na Kosovu i Metohiji i dopustila tzv. nezavisnom Kosovu da postane članica Ujedinjenih nacija.

„Neka Vučić izađe pred srpski narod i to prizna jasno i glasno. Da je to krajnji cilj njegove politike“, kaže Đorđević.

- Advertisement -

Lider Oslobođenja je takođe ukazao na to da je sam Vučić pre više od tri godine lansirao unutrašnji dijalog o Kosovu, „gde je trebalo da se vlast sa glavnim društvenim akterima konsultuje o daljem pravcu kosovske politike“, ali od toga, prema njegovim rečima, nije bilo ništa.

„Podsetiću da se pre dolaska SNS na vlast u skupštini redovno raspravljalo o Kosovu i da je javnost redovno obaveštavana. Od 2012. međutim imamo pregovore iza zatvorenih vrata, na kojima je tzv. Kosovu dato sve – policija, pravosuđe, pozivni broj, energetika“, optužuje Đorđević.

- Advertisement -
- Advertisement -

Srodni članci

1 KOMENTAR

Ostavite komentar

Najnovije vesti