NEKA SI ISPRANGIJAO NAPREDNJAKA, BJELO: Bjelogrlić tvrdi da nije kriv za prebijanje Gage Antonijevića

Obavezno pročitajte

Odbrana traži svedočenje Željka Joksimovića, Biljane Srbljanović, Milana Marića, Andrije Kuzmanovića i Ognjena Glavonića i pribavljanje svih snimaka sa nadzornih kamera.

Izjašnjavajući se o optužnici koja ga tereti za nasilničko ponašanje prema kolegi Predragu Gagi Antonijeviću krajem avgusta prošle godine u niškom hotelu „Ambasador”, poznati glumac i reditelj Dragan Bjelogrlić izjavio je juče pred Prvim osnovnim sudom u Beogradu da nije kriv i da nije počinio delo za koje je optužen. Njegovi branioci zatražili su od suda da se u spise dokaza uvrste svi snimci iz niškog hotela, a ne odabrani, kako su kazali. Posebno su insistirali na zapisu sa kamere iznad recepcije.

- Advertisement -

Bjelogrlićevi advokati Goran Draganić i Jugoslav Tintor osporavali su osnovanost optužbi i pravnu kvalifikaciju dela koje se njihovom branjeniku stavlja na teret, tvrdeći da nije bilo teže povrede javnog reda i mira i veće uznemirenosti javnosti.

Branioci su naveli i da je njihov branjenik nakon incidenta dao izjavu u policiji, posle čega je pušten. Tek  pošto su u javnosti osvanule naslovne strane tabloida sa navodima da je mučki, s leđa, drogiran i pijan Bjelogrlić napao Antonijevića, kako su rekli branioci, policija je došla po njega, a po nalogu tužilaštva određen mu je pritvor.

Sa druge strane, punomoćnik oštećenog Antonijevića, kazao je da smatra da naslovne strane nisu dokaz i da nemaju nikakve veze sa optužbama.

Bjelogrlićeva odbrana predložila je sudu da se kao svedoci tokom dokaznog postupka saslušaju kompozitor Željko Joksimović, spisateljica i profesorka na FDU Biljana Srbljanović, glumci Milan Marić i Andrija Kuzmanović, scenarista Ognjen Glavonić… Ono što je začudilo prisutne, jeste to što advokati nisu napomenuli na koje okolnosti predlažu saslušanje osoba iz glumačkog sveta, navodeći da će to učiniti tek pošto okrivljeni iznese svoju odbranu.

Pošto je sudija rekla da je „to sve za danas”, sa optuženičke klupe joj se obratio Bjelogrlić:

– Ja neću sada iznositi odbranu? A, spremio sam se.

Jučerašnje ročište, inače, bilo je prekinuto tek pošto je počelo. S obzirom na to da je suđenje trebalo da se održi u maloj sudnici u kojoj je osim stranaka u postupku bilo mesta samo za još tri predstavnika medija (bilo ih je prisutno mnogo više), branioci su zahtevali od suda da obezbedi veću sudnicu, kako bi sva zainteresovana javnost mogla da prati proces protiv poznatog glumca.

– Od suda smo zatražili da obezbedi veću sudnicu kako bi svi predstavnici medija mogli da prate postupak. Videće se i zbog čega – kazao je Tintor tokom kraće pauze.

Nastavak suđenja zakazan je za 7. jun.

Iako se incident zbog kojeg je protiv Bjelogrlića podignut optužni predlog dogodio u Nišu i tamošnje osnovno tužilaštvo vodilo istragu, odlukom Vrhovnog kasacionog suda predmet je delegiran beogradskom Prvom osnovnom sudu. Ovakvu odluku VKS je, kako je saopšteno, doneo zbog procesne celishodnosti. U ovom postupku optuženi, oštećeni i svedoci su iz Beograda, pa je celishodnije da se proces vodi pred prestoničkim sudom.

Osnovno javno tužilaštvo u Nišu podnelo je 26. novembra prošle godine optužni predlog protiv Bjelogrlića kojim ga tereti da je krajem avgusta 2021. više puta po glavi udario reditelja Predraga Antonijevića u niškom hotelu „Ambasador”.

SourcePolitika

Ostavite komentar

Najnovije objave

Specijalno tužilaštvo tzv. Kosova: Pritvorenima u današnjem incidentu zadržavanje od 48 sati

Specijalno tužilaštvo Kosova je saopštilo da je tokom današnje akcije Policije Kosova privedeno šest lica koja su učestvovala u...

Još priča na sličnu temu