19.9 C
Belgrade
ponedeljak, 26 septembra, 2022

NEKA MU JE LAKA ZEMLJA: Odlazak legendarnog srpskog vojnog pilota

NAJČITANIJE

- Advertisement -

General-major avijacije Branko Bilbija pilotirao je na više od 35 tipova vazduhoplova i odabrao je „mig-29” za lovački avion nekadašnje SFRJ

Branko Bilbija je pilotirao na više od 35 tipova vazduhoplova. U njegovih letačkoj karijeri posebno je zanimljivo da je sredinom osamdesetih godina bio direktno uključen u ispitivanje potencijalnih lovaca za potrebe JNA. Tako je 1985. obavljao informativne letove na „migu-29”, a sledeće godine i na „miražu 2000”.

- Advertisement -

Legendarni srpski vojni pilot bio je prvi stranac van SSSR-a koji je leteo na avionu „mig-29”. On je bio član jugoslovenske delegacije kojoj je bilo dopušteno, kao prvima izvan nekadašnjeg Varšavskog pakta, ne samo da izbliza pogledaju, već i da lično isprobaju tadašnje čudo tehnike.

Na Vrhovnom savetu odbrane 1985. godine doneta je odluka da se pošalje ekipa u Moskvu, na čelu sa zamenikom načelnika Generalštaba RV i PVO, generalom Zdravkom Lončarom. U ekipi su bili mašinci, elektroničari, ljudi koji rade na radarskim sistemima, a Bilbija je bio opitni pilot u toj grupi. Po dolasku u Moskvu, zaputili su se na vojni aerodrom Kubinka, stotinak kilometara južno od Moskve. Tamo je velika vazduhoplovna baza na kojoj se vrše ispitivanja i na kojoj je bazirana čuvena akrogrupa „Striži”.

O iskustvu prvog leta na legendarnom avionu „mig-29”, Bilbija je govorio za „Politiku” sredinom februara 2015. godine.

- Advertisement -

„Došli smo u jedan hangar, gde su nam priredili malu izložbu nekoliko vrsta aviona, sa sve naoružanjem. Svi modeli su mi već bili poznati, osim jednog. Odmah sam zaključio da je to ’mig-29’. Neverovatan izgled aviona, potpuno nova konfiguracija, koju ranije nisam nigde video, sa vrlo čudnim položajem usisnika, oblikom krila, trupa, dva vertikalna stabilizatora. Odmah sam se ’zalepio’ za njega”, slikovito je objašnjavao general.

Ubrzo je ušao u pilotsku kabinu. Prvo je primetio da je avion – kao što se po spoljnom izgledu razlikovao od drugih – isto takav bio i iznutra.

„Pre svega, odlikovao ga je radarski sistem nove generacije, koji je bio na nivou francuskog ’miraža-2000’ i američkog F-16, aviona koji su tada bili aktuelni u NATO snagama. Ali posebno se izdvajao optički sistem za nišanjenje, koji je omogućavao, u sprezi sa nišanskim sistemom na kacigi pilota, da se infracrvena raketa lansira prema meti, čak i ako avion nije usmeren u tom pravcu. Dovoljno je bilo samo da je protivnički vazduhoplov u vidnom polju pilota i da on pogleda u njega. U to vreme, Rusi su već uveliko koristili taj nišanski sistem, a u NATO-u su ga uveli tek devedesetih godina”, pričao je general za naš list.

Bilbija je na avionu „mig-29” tada napravio dva leta po sat vremena, zajedno sa ruskim pilotom, herojem Sovjetskog Saveza Valerijem Menjickim. Bilbijin zadatak je bio da proceni karakteristike aviona „mig-29” kao lovca i da li odgovara potrebama RV i PVO. Odmah je rekao generalu Lončaru da je to avion, po svim karakteristikama koje je uspeo da sagleda, baš taj koji je potreban nama. Potom je sve to detaljno dokazivao u svom izveštaju, po povratku u Jugoslaviju.

Njegov izveštaj je u potpunosti prihvaćen i na osnovu njega, kao i izveštaja ostalih članova ekipe, državni vrh je polovinom 1986. doneo odluku o nabavci aviona „mig-29” za potrebe naše vojske.

Branko Bilbija rođen je 3. februara 1947. godine u mestu Podvidača kod Sanskog Mosta. Posle završene Vazduhoplovne vojne akademije 1967. godine, raspoređen je na aerodrom Petrovac kod Skoplja odakle četiri godine kasnije, nakon završene preobuke za „mig-21”, odlazi na službu u Bihać. Na lični zahtev, 1980. godine prešao je u Vazduhoplovni opitni centar (VOC), gde je za 11 godina službe prošao sve dužnosti – od opitnog (probnog) pilota, pa do načelnika te ustanove. Tokom službe u VOC, učestvovao je u proveri više elemenata naoružanja i vojne opreme.

U profesionalnoj karijeri general Bilbija obavljao je dužnosti pilota na aerodromu Petrovac kod Skoplja u 98. avijacijskoj brigadi, zatim komandira avijacijskog odeljenja i zamenika komandanta 125. eskadrile u 117. lovačko-avijacijskom puku na aerodromu Željava kod Bihaća.

Od oktobra 1991. godine učestvovao je u borbenim dejstvima na prostorima SFRJ i u aprilu 1992. godine primio dužnost prvog komandanta 5. Operativne avio-grupe sa komandnim mestom na aerodromu Željava, a kasnije u Banjaluci koja je bila začetak RV i PVO Vojske Republike Srpske.

General Branko Bilbija bio je i glavni urednik specijalizovanog časopisa „Aeromagazin”. Više puta u toku aktivne vojne službe je nagrađivan i odlikovan. Učestvovao je u odbrani naše zemlje od NATO agresije.

Sutra komemoracija i sahrana

Komemorativni skup povodom smrti generala Branka Bilbije biće održan sutra u 10 časova u Domu Vojske Srbije u Beogradu, a ispraćaj na kremaciju uz opelo je u 12 časova na Novom groblju u Beogradu.

- Advertisement -
SourcePolitika
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti