NEKA I MENE ODNESU: Nenad prodao krmaču da plati struju, sad traže i ovce!

Obavezno pročitajte

KIKINDA- Nenad Butulija (61) iz Ruskog Sela kod Kikinde, ostaće za koji dan bez dve ovce zbog prošlogodišnjeg duga za plin “Srbijagasu” koji iznosi 60.000 dinara.

Javna prodaja obaviće se 25. februara, kad će zainteresovanim kupcima ovce biti ponuđene po početnoj ceni od 21.000 dinara. Na doboš je, odlukom javnog izvšitelja, trebalo da ode i svinja teška oko 100 kilograma, a procenjena na 30.000 dinara. I njena početna cena iznosila je 21.000 dinara.

- Advertisement -
FOTO: KURIR/S.U.

– Krmaču sam, u međuvrememu, morao da prodam, da platim dug za struju i vodu. Da mogu, platio bih i plin koji mi je isključen prošle godine – priznaje ovaj nezaposleni čovek rovitog zdravlja.

Potvrđuje da čeka da mu svakog trena izvršitelji banu u dvorište: – Ni ove ovce nemaju neku vrednost, ali neka ih nose. Protiviti se neću. Svestan sam da dugujem. Sledeći put neka i mene odnesu jer drugo ništa vredno nemam. Dok sam bio zaposlen, redovno sam plaćao komunalije, a meni šta ostane. Promenila su se vremena i nemam odakle da plaćam.

FOTO: KURIR/S.U.

Pomažu mi rodbina i komšije. Da njih nije, stvarno ne znam šta bi. Struje u kući još imam, ali je pitanje dokle će tako da bude- kaže građevinski tehničar koji je 22 godine radio u kikindskom “Severnom Banatu”.

Nije usamljen slučaj

Prodaju domaćih životinja oglasio javni izvršitelj Lazar Sekulić, koji je nadležan za područje Višeg i Privrednog suda u Zrenjaninu. Svinja i ovce su popisane još aprila prošle godine, a prodaja će se obaviti 25. februara. Kaže da je njihova kancelarija imala šest ovakvih popisa u Ruskom Selu. Pošto im se ovaj dužnik nije javio, oglasili su prodaju stoke.

– Sa propašću firme, počela je i moja muka. Radio sam posle privatno još sedam godina. Sad preživljavam od socijale. Na svojoj koži sam se uverio šta znači imati pa nemati. Nekad sam, kako kažu, bio i dobar fudbaler. Ostala su samo sećanja na pristojan život. Plućni sam bolesnik, ali bi sigurno sve bilo drugačije da imam posao. U tom slučaju, pružila bi mi se prilika da vratim dugove i živim kao čovek- priznaje Nenad.

Ostavite komentar

Najnovije objave

VLADIMIR PUTIN: Vukli su nas za nos, trebalo je ranije započeti dejstva u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da je jedino zbog čega bi moglo da se žali to što Rusija nije...

Još priča na sličnu temu