NEDŽAD JE BIO PONOS SVOJE ZEMLJE: Smrt heroja sa Košara šokirala njegove saborce

Obavezno pročitajte

Košare izgubile još jednog heroja

Nedžad Bilalović, heroj sa Kosova koji je svoje junaštvo pokazao u paklu Košara preminuo je preksinoć u Kraljevu.

Na društvenim mrežama se od njega opraštaju ratni drugovi, ali i oni koji ga nikada nisu poznavali ali cene žrtvu koju je podneo za srpski narod.

- Advertisement -

Iz reči jednog od komandira 125. motorizovane brigade, čiji je Nedžad bio dobrovoljac, najbolje se vidi koliko je to veliki junak bio.

– Nakon stravičnog udara kasetnim bombama na Košarama, znajući da sledi pešadijski napad, pitao sam Nedžada koji je prvi naišao da li je spreman da mi štiti odstupnicu dok izvlačim ranjene, mrtve. Sećam se koliko je to bio siguran odgovor: „Recite šta treba, gospodine potporučniče, idem gde kažete i znajte da dok čujete da pucam, oni neće proći“ – rekao je komandant.

O Bilaloviću je pre nekoliko godina pisao i RTS, kada je sa saborcima obišao ratne drugove.

– Družili smo se, provodili vreme zajedno, išli na obuku i vraćali se sa obuke i došao je taj momenat kada smo krenuli zajedno u prekomandu početkom marta 1999. godine – rekao je tada Nedžad.

Ovaj junak će biti sahranjen u ponedeljak u 13 časova na Novom groblju u Kraljevu.

Čuvena 125. motorizovana brogada je bila potčinjena Prištinskom korpusu na čijem čelu je do 25. decembra 1998. godine bio general-potpukovnik Nebojša Pavković, koga je na tom mestu zamenio general Vladimir Lazarević.

Jedinica se borila u najtežim borbama tokom rata na Kosovu, i u decembru 1998. godine jedinica je imala u svom sastavu 2.500 ljudi.

SourceKurir

Ostavite komentar

Najnovije objave

EULEKS: Nismo bili sprečeni da prisustvujemo ili posmatramo operaciju u Banjskoj

Misija Euleks na Kosovu je saopštila da ni na koji način nije bila sprečena da prisustvuje ili posmatra operacije...

Još priča na sličnu temu