14.8 C
Belgrade
ponedeljak, 27 septembra, 2021

ALBANCI SE TEŠE, ZNAJU ŠTA IH ČEKA: Neće se SAD povući sa Kosova kao iz Avganistana!

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Ne može se boriti sa 70 odsto stanovništva koje ne podržava stranu agendu, tako da ne treba strahovati, jer nema paralela da će se Amerika povući sa Kosova, rekao Abazi. Poslanik Pokreta Samoopredeljenje, Haki Abazi, govorio je o svom iskustvu u Avganistanu rekavši da je tamo radio tri godine.

Abazi je rekao da je otišao u Avganistan da radi za USAID, gde je boravio od 2003. do 2006.

„Otišao sam na rad 2003. godine, a 2006. završio sam svoju misiju kod USAID-a i nastavio svoj posao, posebno sa predsednikom Ganijem, gde je deo programa bio izgradnja trajnog mira“, rekao je Abazi u „Posebnom izdanju“ za Kljan Kosova.

- Advertisement -

Kaže i da je poslednji put u Avganistanu bio 2018. godine, ali da je prema njegovim rečima, situacija tamo drugačija.

Prema Abazijevim rečima, talibani su proizvod rata protiv Sovjetskog Saveza, koji su se u toj fazi nazivali „mudžahedini“.

„Talibani su politička organizacija, a kasnije i vojna. Talibani označavaju studente koji su uzeli oružje u borbi protiv Sovjetskog Saveza“, rekao je Abazi.

- Advertisement -

Abazi je rekao da na KiM ne bi trebalo da bude straha u pogledu mogućnosti o povlačenju američkih trupa sa Kosova.

„Amerikanci nisu umorni od boravka u Južnoj Koreji i u bazama Evropske unije, ali ne može se boriti sa 70 odsto stanovništva koje ne podržava stranu agendu, tako da ne treba strahovati, jer nema paralela da će se Amerika povući sa Kosova“, rekao je on, prenosi Kljan Kosova.

- Advertisement -
SourceKoosev
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti