NEĆE RUSI MOĆI DA SPAVAJU OD BRIGE: Vlada Severne Makedonije doniraće stare borbene helikoptere Ukrajini

Obavezno pročitajte

Vlada Severne Makedonije saopštila je večeras da je donela Odluku o donaciji helikoptera Ukrajini. Ministarka odbrane Severne Makedonije Slavjanka Petrovska ranije je najavila da će na današnjoj sednici biti doneta odluka o donaciji 12 borbenih helikoptera MI-24 Ukrajini na predlog njenog Ministarstva.

U intervjuu datom krajem prošle sedmice, ona je rekla da se radi o borbenim helikopretima MI-24, proizvedenim 1984, koji su nabavljeni od Ukrajine 2001, ali su njima u većem delu još pre osam godina istekli resursi, odnosno ne koriste se zbog nedostatka rezervnih delova.

- Advertisement -

„Neki od njih su modernizovani, odnosno dva, ali ta modernizacija je prilagođena tadašnjim uslovima i apsolutno ne odgovara onome što su sadašnje potrebe, čak i ako želimo da govorimo o razvoju tehnologija“, rekla je tada ministarka odbrane Severne Makedonije.

Petrovska je napomenula da donacija helikoptera MI-24 neće narušiti bezbednost zemlje i istakla da helikopterska borbena jedinica koja će biti poklonjena Ukrajini više nije deo armijske formacije.

Ostavite komentar

Najnovije objave

Đukanović upoznao Vučića na stadionu: On i njegov brat su se žestoko tukli sa grupom navijača

Vladimir Đukanović, poslanik iz redova vladajuće Srpske napredne stranke, otkrio je na koji način se upoznao sa predsednikom države...

Još priča na sličnu temu