NEĆE MOĆI RUSI DA SPAVAJU OD SILNE BRIGE: Amerika pohvalila Prištinu zbog uvođenja novih sankcija Rusiji

Obavezno pročitajte

Uz poruku „Ujedinjeni sa Ukrajinom“, Sjedinjene Američke Države pozdravile su danas odluku Prištine da proširi sankcije Rusiji, ali i pruži podršku Ukrajini.

Kosovska vlada održala je juče novu sednicu na kojoj je odlučila da uvede drugi set sankcija Rusiji od početka rata u Ukrajini, javlja portal Kossev.

- Advertisement -

Među sankcijama su zamrzavanje imovine, sankcionisanje pojedinaca, zabrana putovanja, kao i zabrana transporta robe na KiM.

Takođe, ministri u kosovskoj vladi su se složili da se sankcije uvedu i ruskoj Vagner grupi – neinkorporisanom vojnom subjektu sa sedištem u Rusiji, kao i Belorusiji.

Danas se oglasila američka ambasada u Prištini koja je pohvalila odluku Kosova u vezi sa sankcijama, ali i prethodne odluke u vezi sa ratom u Ukrajini.

„Sjedinjene Države pohvalile su Kosovo zbog njegove solidarnosti sa Ukrajinom — uvođenja sankcija, pružanja humanitarne podrške izbeglicama i novinarima i osude neopravdanih, ničim izazvanih, smrtonosnih akcija Rusije“, poručili su iz ambasade u Pritšini, komentarišući objavu kosovskog premijera o novim sankcijama.

SourcePolitika

Ostavite komentar

Najnovije objave

VLADIMIR PUTIN: Vukli su nas za nos, trebalo je ranije započeti dejstva u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da je jedino zbog čega bi moglo da se žali to što Rusija nije...

Još priča na sličnu temu