NEBOJŠA STEFANOVIĆ: Žele smenu Vučića, Kosovo bi da brane guslanjem i ratnim bubnjevima

Obavezno pročitajte

Ministar odbrane Nebojše Stefanovića je nazvao danas Proglas za odbranu Kosova i Metohije „pamfletom”, te ocenio da njegovi potpisnici žele samo jedno, smenu predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

On je u saopštenju naveo da je to želja svih njih zajedno, koliko god da se, kako je napomenuo, trudili da se razlikuju, prenelo je Ministarstvo odbrane.

- Advertisement -

Stefanović je naveo da je njihova želja samo jedno a to, „nije Kosovo i Metohija u sastavu Srbije” ni ispravljanje istorijske nepravde.

„Njihova želja je isključivo politička, da svrgnu Aleksandra Vučića”, rekao je ministar odbrane.

Proglas je nazvao „pamfletom” i „ličnom sramotom” svakog od potpisnika „i pojedinačno i kao grupe” koja bi, kako je kazao, Kosovo „da brani guslanjem i ratnim bubnjevima”, dok bi svi ostali u Beogradu.

„To nije odbrana Kosova i Metohije, to je samo vaša jalova želja da se dodate na listu svih koji pokušavaju da izvrše pritisak na Vučića u odsudnim danima za Srbiju, kako biste mu videli leđa”, rekao je Stefanović.

Naveo je i da se to neće desiti i da će, kako je kazao, Kosovo „biti odbranjeno zahvaljujući snažnoj i mudroj državničkoj politici” Aleksandra Vučića.

Potpisnici Proglasa za okupljanje u odbrani Kosova i Metohije ocenili su juče da je poslednji trenutak da se promeni kosovska politika Srbije i pripremili deklaraciju o reintegraciji Kosova i Metohija u ustavno-pravni poredak Srbije.

Članovi Narodne stranke, Dveri, Zavetnika, koalicije NADA, grupa profesora i akademika složili su se da se mora insistirati na punoj reintegraciji Kosova i Metohije u ustavno-pravni poredak Srbije, prenosi Beta.

SourcePolitika

Ostavite komentar

Najnovije objave

VLADIMIR PUTIN: Vukli su nas za nos, trebalo je ranije započeti dejstva u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da je jedino zbog čega bi moglo da se žali to što Rusija nije...

Još priča na sličnu temu