NE MOGU VIŠE DA IZDRŽE TEROR VLASTI: Vaspitačice se pobunile, izlaze na ulicu da protestuju

Obavezno pročitajte

Samostalni sindikat predškolskog vaspitanja organizovaće u ponedeljak, 14. februara protestnu šetnju od Ministarstva prosvete do Vlade Srbije, sa početkom oko 14 časova. Protest je organizovan zbog problema sa kojima se susreću zaposleni u predškolskim ustanovama, jedan od najvećih je i teška epidemiološka situacija u predškolskim ustanovama, a jedan od zahteva je da se izvrši ekvivalencija zvanja u master diplomu doškolovanom vaspitnom kadru do 2013. godine, na Pedagoškom fakultetu u Užicu.Slavko Gak FOTO: ATA ImagesSlavko Gak FOTO: ATA Images

Protest vaspitača je, između ostalog, odgovor na izjavu Slavka Gaka, gradskog sekretara za obrazovanje i dečju zaštitu, koji je odbacio mogućnost da vrtići budu zatvoreni od 14. do 18. februara zbog epidemiološke situacije, a što je bio zahtev Samostalnog sindikata predškolskog vaspitanja.Dopis FOTO: PrinscreenDopis FOTO: Prinscreen

Dopis prenosimo u celosti:

- Advertisement -

Samostalni sindikat predškolskog vaspitanja je na osnovu Odluke Republičkog odbora prijavio održavanje javnog skupa 14.02.2022. godine, oko 14 časova.

U prvom delu, javni skup se održava u Beogradu, na platou ispred Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Nemanjina br. 22-26, gde se učesnici okupljaju uz poštovanje svih propisanih epidemioloških mera.

Nastavak Javnog okupljanja se predviđa istog dana, organizovanim odlaskom do sedišta Vlade Republike Srbije, Nemanjina br, 11, Beograd, sa zahtevom za ekvivalenciju zvanja u master diplomu doškolovanom vaspitnom kadru do 2013. godine, na Pedagoškom fakultetu u Užicu, koji će predsednik Samostalnog sindikata predškolskog vaspitanja i obrazovanja Srbije predati Vladi Republike Srbije.

Učesnici će se kretati pešice.

Trasa kretanja: od platoa ispred Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Nemanjina br. 22-26, do zgrade Vlade Republike Srbije, Nemanjina br.11, Beograd.

U zahtevima ka ministarstvu i Vladi Republike Srbije taksativno će biti navedeni svi problemi sa kojima se zaposleni u predškolskim ustanovama Srbije trenutno susreću, a koji su dostavljeni MPNTP u prethodnom periodu, dopis od 26.01.2022.“, zaključuje se u dopisu poslatom predsednicima sindikalnih organizacija Samostalnog sindikata.

1 COMMENT

Ostavite komentar

Najnovije objave

Američki ambasador optužio Srbe za nasilje na Kosovu i Metohiji i napad na NATO vojnike

Američki ambasador na Kosovu Džef Hovenijer optužio je na svom Tviter profilu Srbe za eskalaciju nasilja na severu Kosova. On...

Još priča na sličnu temu