KRAJ SRPSKE NAUKE! Ko donira najviše novca za SANU? (VIDEO)

Obavezno pročitajte

Na izborima za predsednika SANU 2015. godine sva trojica kandidata bili su lekari: prof. Rakić, prof. Hadži Đokić i prof. Kostić. To je bilo vrlo simptomatično, kao da je neko predviđao šta će se dogoditi ovo sa pandemijom. Dakle, moraju da budu na vlasti u Akademiji medicinari, lekari, rekao je akademik Časlav Ocić, smenjeni sekretar Odbora za ekonomiju SANU, gostujući u emisiji Reč, produkcije Helmkast.

sanu,

On kaže da je Vladimir Kostić tada dobio 63 glasa, „tačno onoliko koliko mu je bilo potrebno da prođe“. 
Kako je kazao, kada je bio ponovo izbor za predsednika SANU, Kostić nije imao protivkandidata.
– Sve se preduzelo da se slučajno ne pojavi protivkandidat. Bio je u najavi jedan, takođe lekar, ali je odustao – otkriva akademik Ocić. 

- Advertisement -

On je istakao da u SANU vlada totalitarizam. Kako navodi, inicirao je naučni skup posvećen Kosovu i Metohiji 2018. godine. 

– I Predsedništvo zabranjuje jednoglasno taj skup koji je predložio Odbor za ekonomske nauke i Odbor za proučavanje stanovništva. I on mene smenjuje i upućuje tajno poverljivo pismo članovima odbora, što je nepojmljiva komunikacija. To je kao preki sud. Nema prava žalbe! Egzekucija, streljački stroj! – ističe akademik. 

Gvooreći o izjavi Kostića o Kosovu i Metohiji, rekao je da je on „doveden da to kaže“. 

On je ustvrdio i da je Mira Marković u određenim krugovima prva rekla „da Kosovo pripada Albancima“. 

Ocić je govori o nepojmljivim stvarima koje se dešavaju u nauci, pa tako navodi primere da naučni članak ima po 700 ili 800 koautora. 

– Bio je jedan članak od 6.600 koautora. Duži je spisak autora nego sam članak. Objasnite mi koji je njegov naučni doprinos u tom članku, tog koautora – upitao je Ocić.

On je prokomentarisao da je ovo „kraj nauke“.

Govorio je i o ovoj, kako je rekao, „planiranoj ekonomskoj krizi“ koja je u toku, rekavši da će ona „zdrobiti i samleti male ekonomije“.

Takođe je kazao i da su farmaceutske kompanije najveći donatori SANU

SourceHelmkast

Ostavite komentar

Najnovije objave

Vulin u BIA planira da oformi jedinicu za hapšenje: Podseća na vreme Miloševića i JSO

U Bezbednosno-informativnoj agenciji (BIA) pod rukovodstvom Aleksandra Vulina, kako nezvanično saznaje NIN, planiraju da formiraju grupu za hapšenje. Kako piše...

Još priča na sličnu temu