NAUČNICI OTKRILI: Nestorović od početka bio u pravu za jednu stvar

Obavezno pročitajte

Nestorović bio u pravu

Iako među naučnicima postoji polemika oko toga da li koronavirus utiče na čestice kod muškaraca, nova istraživanja ipak pokazuju da KOVID-19 ipak može ostaviti određene posledice na plodnost muškarca.

Kod muškaraca koji su bili pozitivni na koronavirus detektovane su promene semenih kanalića koje najviše uznemiruju jer u njima nastaju spermatozoidi. Takve promene utiču i na strukturu ćelija te je moguće da njihova funkcija bude oštećenja što vodi ka smanjenoj plodnosti spermatozoida.

- Advertisement -

U članku koji je objavljen u časopisu „European Eurology“. Naučnici su izrazili svoju zabrinutost prvim rezultatima ispitivanja jer su utvrdili da bi koronavirus potpuno mogao da prekine proizvodnju spermatozoida.

Studija koje je objavljena, temelji se na biopsiji tkiva testisa 12 muškaraca koji su preminuli od KOVID-19. Iako uzorak nije veliki i studija je i dalje u postpku naučne recenzije, čini se da je doktor Nestorović bio u pravu kada je najavio da koronavirus utiče na testise kod muškaraca. – piše Republika.rs.

Iako nije pronađen virus u svim uzorcima koji su ispitivani, oštećenje koje su ustanovili kod pozitivnih uzoraka tkiva testisa upućuje na mogućnost da će oni muškarci koji su se oporavili od koronavirusa imati problema s plodnošću kasnije u životu.

SourceEspreso

Ostavite komentar

Najnovije objave

Dan žalosti u Srbiji: Koja su pravila za građane, a koja za medije

Povodom incidenta u selu Banjska na severu Kosova, u kojem su ubijeni jedan policajac Kosovske policije i trojica napadača,...

Još priča na sličnu temu