26.9 C
Belgrade
nedelja, 15 maja, 2022

Naterali me da glasam za SNS da bi me vratili na posao

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Branko Stanković iz Žitorađe tvrdi da su ga rukovodioci iz njegovog preduzeća JP „Direkcija“ Žitorađa naterali da javno glasa za SNS i Aleksandra Vučića na izborima 3. aprila, kako bi ga vratili na posao i dali mu rešenje o odmoru.

Prethodno je Stanković proglašen tehnološkim viškom, pa je pravdu potražio na sudu i skoro godinu dana ima presudu da se vrati na posao i da mu se isplati više miliona na ime plata, poreza i doprinosa. Kako Javno preduzeće za izgradnju  iz Žitorađe nije postupilo po presudi i još uvek nije vraćen na posao, obećali su mu da će to učiniti, ali samo ako sa čitavom porodicom glasa za SNS. U preduzeću tvrde da to nije istina.FOTO: Direktno.rsFOTO: Direktno.rs

- Advertisement -

– Vrbovanje je krenulo u petak pre izbora. Zvali su me u više navrata, čak se uključilo i treće lice iz drugog preduzeća. Sa njima se dugo preganjam, jer su me proglasili tehnolškim viškom, a ja sam ih dobio na sudu, pa su se žalili. Onda su mi ponudili da odustanu od žalbe Apelacionom sudu koju su podneli krajem pršle godine i vansudsko poravnjanje što se tiče novca koji treba da mi isplate – počinje svoju priču Branko kojem je još desetak meseci ostalo do penzije.

Dodaje da su mu u petak pre izbora ponudili da odustanu od žalbe, kao i da rešenje o vansudskoj nagodbi i rešenje o vraćanju na posao i godišnjem odmoru dobije u nedelju kada glasa i to ne samo on, već svi punoletni članovi njegove porodice, kojih je osam. Po instrukcijama, svi su morali da glasaju javno za Aleksandra Vučića i SNS.

– Čitava moja porodica je javno glasala i onda sam izašao napolje, a čovek koji radi u drugom preduzeću i koji je član komisije na biračkom mestu gde glasamo, mi je doneo i uručio i rešenje o vansudskom poravnjanju, rešenje da se vraćam na posao i rešenje o odmoru. Uzeo sam ih, ali nisam ništa potpisao. Zamislite, rešenja vam daju u nedelju 3. aprila kad preduzeće ne radi, a piše da su doneta 1. aprila – objašnjava Stanković ono što se dogodilo u nedelju.

- Advertisement -

On sada ne zna kakav je njegov status, da li je vraćen na posao, da li je na odmoru i niko ga iz preduzeća nije kontaktirao od izbora. Jedino što zna jeste da je preduzeće 5. aprila odustalo od žalbe.FOTO: Direktno.rsFOTO: Direktno.rs

– Dva dana su me zvali bez prestanka. Mogu da vam pokažem listu poziva, a sada svi ćute i ignorišu zakon. Naterali su me da glasam, prevarili i sve uradili van zakona – jada se Stanković.

Kaže da je član SNS, ali još 2016. godine nije hteo da ih posluša i glasa za SNS na izborima, pa je tada i počelo „nameštanje i pripremanje za otkaz“ koji je usledio i na koji se Stanković žalio, te dobio na sudu.

Na kraju, kako ne može da ostvari svoja prava koja su potvrđena sudskom pravosnažnom presudom, on je situaciju u kojoj je, prijavio prokupačkom privrednom kriminalu.

U JP Žitorađa kažu da su Stankovićeve tvrdnje netačne i neistinite.

– Apsolutno su netačni navodi i negiram bilo kakvu ličnu povezanost sa navedenim radnjama. Što se tiče Branka Stankovića, mogu vam reći da je u skladu sa Zakonom u toku postupak usaglašavanja normativnih akata preduzeća kao posledica izvršenja odluke suda o povratku na rad zaposlenog B. Stankovića – reklo nam je jedno od nadležnih lica u JP za izgradnju Žitorađa.FOTO: Direktno.rsFOTO: Direktno.rs

Direktno.rs poseduje dokumenta na koja se Stanković poziva, a koja je potpisala odgovorno lice preduzeća. Na njima je i pečat preduzeća, jedino što nema delovodnog broja, ali ako su tačne Stankovićeve tvrdnje da ih je dobio u nedelju i nije potpisao, sasvim je opravdano što nisu zavedena.

- Advertisement -
- Advertisement -

Srodni članci

1 KOMENTAR

Ostavite komentar

Najnovije vesti

%d bloggers like this: