19.7 C
Belgrade
sreda, 18 maja, 2022

SRBIJA U KANDŽAMA BOLESTI: Nastavnici da se obučavaju o pederima zbog dece koja protestuju!

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Nastavnici na obuke zbog pederastije

Vodeća tema, od juče,u Leskovcu je da li će im nastavnici morati na obuku “o pristupu  sadržajima koji se odnose na LGBT zajednicu” kako Zaštitnik građana traži od Ministarstva prosvete za njih, posle naknadnog saznanja da su tamošnji srednjoškolci protestovali zbog najave Parade ponosa u tom gradu.

Ceo slučaj je, inače, vrlo neobičan jer je zahtev Zaštitnika građana, Zorana Pašalića, pokrenut pre dva dana  “posle saznanja iz medija” o protestu leskovačkih srednjoškolaca zbog najave Parade ponosa, koji se inače desio pre devet meseci, marta ove godine!   

Leskovački portal JugMedia je, nakon mnogobrojnih poziva građana, pozvao Zaštitnika građana, Zorana Pašalića, da objasni ovaj zahtev u vezi nastavnika.  

- Advertisement -

-Smatramo da je od izuzetog značaja da se sprovede edukacija u cilju razvijanja tolerancije i podizanja svesti zainteresovanih aktera u sistemu obrazovanja i vaspitanja o pravima LGBT  osoba i želimo da pružimo podršku Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja u ovom procesu, rekao je kratko Zaštitnik građana juče novinarima JugMedia, ali bez odgovora na prvo pitanje čemu sada to u decembru, u sred pamdemije korona virusa, ako se pomenuti protest  desio pre devet meseci.

Naravno, otkud i kako je tek sada to saznao “posle informacija iz medija   da je grupa od oko 200 srednjoškolaca u Leskovcu u martu 2020. godine protestvovala zbog najave da će se u tom gradu održati Parada ponosa” , pa je iznenada baš prekjuče “pokrenuo postupak kontrole pravilnosti i zakonitosti rada resornog ministarstva”.

Iznenađenja se nastavljaju, pa prozvano Ministarstvo prosvete eskpresno reaguje, takođe, prekjuče i obaveštava Zaštitnika građana da je zatražilo od svih srednjih škola u Leskovcu da utvrde da li su njihovi učenici učestvovali u protestu i da pokrenu vaspitno-disciplinske postupke protiv njih, nakon čega su u tri škole došli do saznanja da su njihovi učenici “izostali sa nastave”.

- Advertisement -

Takođe, pomenuto nadležno ministarstvo, informiše zabrinutog Zaštitnika građana kako je školama skrenulo pažnju da su u obavezi da obaveste nadležni centar za socijalni rad i policiju nakon što se utvrdi učešće pojedinih učenika u protestu, a protiv učenika koji su učestvovali u protestu pokrenu  zakonske procedure…

Ni zakasnelijeg pitanja, ni bržeg odgovora, “čudom se čude” građani, kao i prosvetni građani Leskovca, pa nastavica tamošnje srednje škole, sve to komentariše za Glas javnosti:      

-Odavno smo, mesecima unazad, Zaštitnika građana pokušali da obavestimo u vezi sa nekim bitnim i konktretnim problemima, ali nikada nam nije ni odgovorio, bar sa par rečenica. A sada pravi grom iz vedra neba o nekom protestu od pre devet meseci. Postoji katalog obuka, seminara koje predviđa Ministarstvo prosvete i tamo nema slova o tim LGBT temama.

Takođe, to se desilo u prošloj školskoj godini i maturanti sa tog protesta nisu više u našim školama, pa kakve mi sada postupke da vodimo protiv njih. A kada smo tražili obuke za nastavnike i roditelje u vezi sa onlajn nastavom, što je bio i još je gorući problem, nisu nam ni odgovarali, bilo je snađite se sami, priča rezignirano za Glas javnosti nastavnica srednje škole iz Leskovca, inače poznata u tom gradu po sindikalnom angažovanju.

Takođe, od nezvaničnih izvora iz Ministarstva prosvete, može se saznati da je ovo sa Leskovcem samo “probni balon” za javnost, jer početkom godine u Skupštini Srbije dolazi na red Zakon o istopolnim brakovima, pa se ovako samo ispituju reakcije građana na tu temu.

Podsećanja radi, Skupština Crne Gore je već donela takav zakon ali on ne prediviđa da istopolni brakovi mogu usvajati decu, dok se očekuje da naša zakonodavna vlast tu bude “naprednija i liberalnija” prema preporukama iz Evropske unije.      

- Advertisement -
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti