NASTAVLJAJU SE PROTESTI NARODA: Nema povlačenja, neće Vučić više praviti budale od nas!

Obavezno pročitajte

Inicijativa Kreni – Promeni je nakon jučerašnjeg protesta „Srbija nije na prodaju“ i konferencije premijerke Brnabić predala dopis u kome je tražila da se daju javne garancije da će narodna inicijativa koju bi pokrenuo pokret Kreni – Promeni biti stavljena na glasanje pre raspisavanja izbora, što je moguće da bude učinjeno na predlog Vlade ili od strane jedne trećine narodnih poslanika.Savo Manojlović FOTO: Direktno.rsSavo Manojlović FOTO: Direktno.rs

Iz inicijative poručuju da nisu dobili garancije za overavanje potpisa za narodnu inicijativu, te da će zbog toga nastaviti sa serijom protesta.

– Nastavićemo sa novom serijom protesta dok Vlada ili narodni poslanici ne predlože i zakonom uvedu zabranu na iskopavanje bora i litijuma. Bez ovog zahteva nastavićemo sa protestima. Potpuno je nelogično da se zbog ekološki štetnog istraživanja i ekspolatacije bora i litijuma, sprovede faktička zabrana na delu teritorije. Kao što je zaštićen Jadar, potrebno je da zaštitimo celu Srbiju – poručuju iz Kreni-promeni i dodaju:

- Advertisement -

– Ako se ne bi uvela zabrana na nivou cele Srbije, ispalo bi da je Rio Tinto iz političkih razloga bio diskriminisan u odnosu na ostale kompanije i to bi upravo pojačalo argumentaciju Rio Tinta po eventualnoj tužbi. Naredni protest će biti u četvrtak u 19 sati ispred Predsedništva – zaključuju u saopštenju iz ove inicijative.

Ostavite komentar

Najnovije objave

Dragan J. Vučićević zapretio štrajkom glađu ako ode u zatvor

Vlasnik i glavni i odgovorni urednik Informera Dragan J. Vučićević rekao je, gostujući u Jutarnjem programu TV Pink, da...

Još priča na sličnu temu