NASTAVLJA SE: Još jedan naprednjak odlazi u zatvor da robija, SVI ĆE TAKO ZAVRŠITI!

Obavezno pročitajte

Bivši direktor „Infrastruktura železnice“ Miroljub Jevtić osuđen je na godinu dana zatvora. On je uhvaćen kako uzia mito dok mu je nadređena bila Zorana Mihajlović, tadašnja ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Specijalni sud u Beogradu osudio je danas na godinu dana zatvora bivšeg direktora JP „Infrastruktura železnice“ Miroljuba Jevtića zbog primanja mita od 10.000 evra u vezi sa poslovima eksproprijacije zemljišta na trasama brzih pruga.Miroljub Jevtić FOTO: Printscreen

Njemu je sud takođe naložio oduzimanje ovih 10.000 evra, koje je primio kao poklon, od trojice optuženih koji su ranije priznali krivicu i zaključili sporazume sa tužilaštvom na osnovu kojih su osudjeni za davanje mita.

- Advertisement -

Jevtiću je takođe izrečena mera bezbednosti zabrane vršenja poziva, delatnosti i dužnosti vezanih za raspolaganje, korišćenje, upravljanje ili rukovanje tuđom imovinom ili čuvanje te imovine u trajanju od tri godine.

Ova mera počinje da se računa počev od dana pravnosnažnosti presude, s tim što se vreme provedeno u zatvoru neće uračunati u vreme trajanja ove mere, navodi se u saopštenju suda.

Ovo je prvostepena presud na koju Jevtić i njegovi advokati imaju pravo da ulože žalbe Apelacionom sudu u Beogradu. On je na početku suđenja u februaru negirao optužbe za primanje mita.FOTO: Printscreen FOTO: Printscreen

Prema sporazumu koji je u maju zaključio sa tužilaštvom, zbog krivičnog dela davanje mita, članu Nadzornog odbora Privrednog društva „Ratko Mitrović“ iz Novog Sada Dragoslavu Burzanoviću izrečena je kazna od 11 meseci zatvora.

Advokatima iz Novog Sada Vladimiru Kostiću i Zoranu Stojanoviću optuženim za pomaganje u davanju mita izrečene su uslovne osude od godinu dana zatvora s rokom provere od dve godine.

Jevtić se tereti da je neosnovano i nepotrebno angažovao advokate na poslovima eksproprijacije zemljišta na trasama brzih pruga, koji su deo uplaćenog novca od JP „Infrastruktura Železnice“ po osnovu fakturisanih usluga u višemilionskim iznosima, kao mito, preko posrednika, predavali Jevtiću.

Jevtiću je u toku i suđenje u postupku u kojem se zajedno sa bivšim državnim sekretarom, sada pomoćnikom ministra Miodragom Poledicom i još četiri optužena tereti za zloupotrebe sa javnim nabavkama u vezi sa rekonstrukcijama železničke pruge na Pančevačkom mostu.

2 COMMENTS

Ostavite komentar

Najnovije objave

VLADIMIR PUTIN: Vukli su nas za nos, trebalo je ranije započeti dejstva u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da je jedino zbog čega bi moglo da se žali to što Rusija nije...

Još priča na sličnu temu