NASTAVLJA BORBU: Tramp pokreće svoju društvenu mrežu

Obavezno pročitajte

Budući da je zabranjen na većini društvenih mreža, uključujući i Facebook i Twitter, bivši američki predsednik Donald Tramp spreman je da pokrene sopstvenu socijalnu platformu.

Dobro je poznato koliko je Donald Trump voleo  Tviter, a sve do skoro je uživao zaštitu, budući da ova platforma štedi političare.

Nakon što je napustio Belu kuću, Tramp više nije zaštićen od banovanja. Naime, pravilo o zabrani banovanja se odnosi na lidere iz celog sveta, kao i na predsedničke kandidate, ali ne pomaže kada pojedinac istupi sa pozicije.

- Advertisement -

Zvanični nalozi @POTUS, @FLOTUS i @WhiteHouse će i dalje uživati zaštitu, ali će za njih ubuduće biti zadužena Bidenova administracija. Tviter je još krajem 2020. preduzeo mere da ograniči uticaj Trampovih lažnih izjava, te svih onih postova u kojima poziva na nasilje.

Budući da je pao i u nemilost Facebooka, Tramp je, kako tvrdi njegov savetnik Džejson Miler, odlučio da za dva do tri meseca pokrene sopstvenu društvenu mrežu. Dodao je i da će nova platforma promeniti pravila igre, te da se očekuje da privuče na desetine miliona korisnika. Pokretanje društvene mreže ipak nije isto što i lansiranje običnog web sajta, najpre zbog toga što zahteva podršku velikih igrača.

Amazon, Google i Apple su Trampu već okrenuli leđa, a pridružila im se i platforma Stripe, pa nije jasno kojim će kanalima nova društvena mreža stići do potencijalnih korisnika.

SourceIDJTV

Ostavite komentar

Najnovije objave

Uhapšeni Srbi na Kosmetu, pronađeni noževi, čekić, sprejevi, srpske zastave…

Službenici tzv. Kosovske policije uhapsili su noćas dvojicu državljana Srbije nakon što su kod njih pronašli pendrek, maskirnu masku,...

Još priča na sličnu temu