NAŠA BORBA OTKRIVA: Vest iz SAD uznemirila svetsku javnost, evo šta se krije iza (FOTO)

Obavezno pročitajte

Pandemija koju je izazvao koronavirus, izazvala je veliku krizu u svetu, a kako se bolest širila i broj obolelih se povećavao, među ljudima su počele da kruže različite teorije zavere.

Tako je u Evropi zaživela teoprija da je bolest, povezana sa migrantskom krizom, Kinezi smatraju da je SAD hteo da im oslabi ekonomiju, a Rusi da je čitava situacija nastupila zbog pada cene nafte na svetskom tržištu.

- Advertisement -

Redakcija Naše Borbe istraživala koje teorije kruže među Amerikancima, i u te svrhe ćemo vam prezentovati istraživanje američkog sajta za proveru činjenica snopes.com.

Kako piše ovaj sajt jedna od omiljenih teorijija Amerikanaca je da je virus proizveden laboratoriji i napravio ga je niko drugi nego njihova kuhinja.

„Obama je virus prodao kineskom predsedniku Si Đipingu, tokom vladavine njegove administracije, jer je ovaj želeo da eksperimentiše sa tim.“

„Ovo je laboratorijski prilagođen virus, koji napada samo ljude, iako je životinjskog porekla. Namenjen je proređivanju stada.(smanjenju ljudske populacije)“

Sredinom marta 2020. godine na društvenim mrežama pojavila se jedna popularna objava, fotografija na kojoj se nalazi železnička cisterna, na kojoj piše COVID 19, a navodno je uslikana prošle godine u novembru u Kanzasu.

(fotografija koja kruzi društvenim mrežama)

Kako je moguće?

Zapravo nije, u SAD-u postoji sistem numerisanja tovarnih vagona i te oznake dodeljuje Udruženje američkih železnica i sastoji se od 2 do 4 slovne oznake, a zatim registarski broj od 6 cifara, koji se odnosi na vlasinštvo.

Jasno je da oznaka „COVID 19“ koja se vidi na viralnoj fotografiji, nije u skladu ni sa jednim od navedenih standarda, te da se takva cisterna ne bi mogla kretati prugama SAD-a.

Očigledno je reč o prevari, odnosno flasifikatu.

Ostavite komentar

Najnovije objave

VLADIMIR PUTIN: Vukli su nas za nos, trebalo je ranije započeti dejstva u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da je jedino zbog čega bi moglo da se žali to što Rusija nije...

Još priča na sličnu temu