POČELO JE: Potpisivanje narodne peticije – traži se smena Vučića (VIDEO)

Obavezno pročitajte

U Beogradu i širom Srbije je u toku potpisivanja predloga i zahteva Narodne inicijative da se predsednik Srbije, Aleksandar Vučić smeni sa tog položaja, jer je kako kažu organizatori, u sklopu svoje politike rešavanja kosovsko-metohijskog problema doneo niz protivustavnih akata i organizovanjem neustavnih parlamentarnih izbora u Srbiji, bio pokratač protivzakonitivnih aktivnosti u cilju narušavanja integriteta Srbije i urušavanja društveno-političkog sistema naše države.

U izjavi za naš kanal Srbin.info, profesor dr. Ljubomir Grujić je obrazložio ovu Narodnu inicijativu, između ostalog istakavši da narod Srbije ne priznaje Aleksandra Vučića za predsednika Republike Srbije , te ga zato razrešava funkcije, položaja i dužnosti predsednika Republike i shodno tome poništava sve protivustavne odredbe izbornih zakona i izbore od 21.06. 2020. g.

– Ne priznajemo i poništavamo svaki domaći i međunarodni akt suprotan Ustavu Republike Srbije i/ili Rezoluciji SB UN 1244, koji su donele ili usvojile vlasti Republike Srbije u njeno i naše ime od donošenja sadašnjeg Ustava 08.11.2006. godine, rekao je dr Grujić dodavši da je zato sadašnji saziv Narodne skupštine dužan da pobodom odluke Narodne inicijative pokrene i efikasno sprovede ustavni postupak (član 118 Ustava) razrešenja predsednika Republike Aleksandra Vučića zbog njegovih mnogobrojnih povreda Ustava Republike Srbije, s dubokim negativnim posledicama po državu i narod, kao i da poništi sva dokumenta koje je predsednik Republike Aleksandar Vučić potpisao ili koje je predsednica Vlade Ana Brnabić potpisala, a koje su u suprotnosti sa Ustavom Republike Srbije i/ili Rezolucijom Saveta bezbednosti Ujedinjenih Nacija 1244.

- Advertisement -

Dužnost Skupštine je da članove 43, 81-83 Zakona o izboru narodnih poslanika, uskladi s Ustavom, kao i da članove 18 i 19 Zakona o izboru predsednika Republike uskladi s Ustavom i da taj Zakon dopuni novim članom o ograničenju broja biranja kandidata za predsednika Republike prema 3. stavu člana 116 Ustava.

A šta je još prof dr Ljubomir Grujić rekao za Srbin.info, pogledajte u video prilogu gore.

Ostavite komentar

Najnovije objave

VLADIMIR PUTIN: Vukli su nas za nos, trebalo je ranije započeti dejstva u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da je jedino zbog čega bi moglo da se žali to što Rusija nije...

Još priča na sličnu temu