-0.7 C
Belgrade
subota, 22 januara, 2022

NARODE, UPAMTI LICE OVE IZDAJNICE: Ovo je direktorka Rio Tinta u Srbiji, izdajnica!

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Iako se Rio Tinto često spominje u javnosti, a sve češće i privatno među građanima, malo se zna o rukovodstvu ove firme u Srbiji, tj ljudima koji upravljaju i kroje sudbinu građana Srbije preko ovog projekta. Evo ko stoji iza projekta koji preti da TRAJNO zagadi i unušti našu zemlju, vodu i vazduh i genocidno otera Srbe sa svoje dedovine.
Na čelu Rio Tinta u Srbiji, odnosno firme Rio Sava, nalazi se Vesna Prodanović, koja obavlja funkciju generalnog direktora ove firme. Prodanović je osnovne i master studije završila na Mašinskom fakultetu Univerziteta u Beogradu, nakon čega je nastavila školovanje na Univerzitetu Džordž Vašington u SAD.

Tamo se usavršavala na projektnom menadžmentu, nakon čega je dobila titulu mastera.

Većinu svoje profesionalne karijere Prodanović je provela u poznatoj srpskoj firmi „Energoprojekt“ gde je radila od 1995. do 2018. godine. Sve do 2010. godine, ona je radila kao glavni inženjer u ovoj firmi, nakon čega je postala rukovodilac odeljenja za mašinstvo.

- Advertisement -

Od 2016. do 2017. godine radila je kao izvršni direktor za operativne poslove u Energoprojekt Holdingu, a poslednjih devet meseci provela je na mestu korporativnog savetnika.

Nakon toga radila je u firmi Behtel Enka, a od decembra 2020. godine radi kao generalni direktor u firmi Rio Tinto – Rio Sava.

Slovi za kadar blizak Miroslavu Miškoviću, radila je na brojnim njegovim projektima poput „Delta sitija“, „Belvila“… Osim Miškovića, blisko sarađuje i sa Zoranom Mihajlović iz Tuzle, Dinkićevom i Vučićevom ministarkom.

- Advertisement -

Član je Upravnog odbora Udruženja inžinjera i konsultanata Srbije (osnovano 2009. godine), koje režim „konsultuje“ radi odobrenja raznih projekata.

Izjavila da Rio Tinto zastaje sa radom
Generalna direktorka Vesna Prodanović nedavno je izjavila da ta kompanija planira da zastane s projektom „Jadar“ i da pozove na javni dijalog kako bi se stanovnici upoznali sa svim aspektima projekta.

„Odluku grada Loznice o ukidanju Prostornog plana vidimo kao znak da je potrebno da se s nadležnim institucijama dodatno predstave određeni aspekti projekta. Smatramo da je otvoreni dijalog u interesu svih zainteresovanih strana, zajednice i kompanije, i naredni period posmatramo kao priliku da se razjasne sva sporna pitanja“, navela je direktorka „Rio Sava Exploiration“, firme ćerke kompanije Rio Tinto.

S obzirom na to da su Vučić i Brnabićka opet promenili mišljenje i nastavili agresivnu kampanju u korist Rio Tinta, Ekološka udruženja su najavila nastavak blokada autoputeva i magistrala od 3. januara.

- Advertisement -
SourceNova RS
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti