5.2 C
Belgrade
nedelja, 24 oktobra, 2021

NARODE, SKLANJAJ GA: Vučić promoviše spot Rio Tinta! (VIDEO)

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Suočen sa velikim otporom javnosti koja se protivi eksploataciji litijuma u Srbiji, od strane kompanije Rio Tinto, državni vrh na čelu sa Aleksandrom Vučićem, krenuo je u medijsku kampanju sa ciljem da odobrovolji i privoli javnost za takav scenario. U tom smislu, napravljen je propagandni spot koji je počeo da se emituje na televizijama sa nacionalnom frekvencijom, u kojem se javnost ubeđuje kako Rio Tinto, zapravo, spasava svet time što planira da eksploatiše litijum u Srbiji.

Već odavno javnost u Srbiji je uverena da je poznati nacistički propagandista, Jozef Gebels, mala beba i potpuni amater u odnosu na Aleksandra Vučića, koji već devet godina preko svoje medijske mašinerije ubeđuje građane Srbije da je crno belo, da je smrt život, da je rat mir, da je neznanje snaga… Sam Gebels bi pozavideo Vučiću na visokom nivou beskrupuloznosti, bahatosti, laži i spremnosti da bez obzira na sve istera svoje do kraja. 

No, Gebels je bio uveren do kraja da sve što radi je u interesu Nemačke i ideje nacionalsocijalizma, dok Vučić sve radi samo zbog sopstvenog i interesa oligarhijske klike koju je vezao za sebe.

- Advertisement -

Tako je sada krenuo u medijsku kampanju kojom se promoviše Rio Tinto, kompanija poznata po tome što je iza sebe ostavljala pustoš, gde kod je poslovala u svetu, sa ciljem da ubedi javnost kako oni sve to rade iz humanističkih i filantropskih motiva.

Cilj je da građani Srbije dok gledaju nalickane i uglađene stručnjake Rio Tinta i njihov menadžment, poveruju kako oni će oni eksploatacijom srpskog litijuma zapravo spasiti svet od ekološke katastrofe.

„Zajedno imamo šansu da sačuvamo planetu“ – glasi promotivni slogan kojim Rio Tinto poziva građane Srbije da zajedničkim snagama obezbede opstanak naše planete.

- Advertisement -

– Da zaštitimo životnu sredinu. Svetu je potreban litijum! Upravo tako! Zelene tehnologije, električni automobili, čist vazduh, sve to zavisi od jednog od najznačajnijih ležišta litijuma na svetu, upravo ovde, u Jadru, Srbiji – kaže umilnim glasom narator ovog spota, potpomognutog od strane Vučićevog režima.

Izvesni Vladisav Erić, u spotu potpisan kao geolog, licemerno uverava javnost kako Rio Tinto u potpunosti razume zabrinutost za životnu sredinu, ali kako, navodno, stručnjaci u toj kompaniji sprovode „detaljne analize da bismo svi bili sigurni da projekat Jadar razvijamo u skladu sa najvišim ekološkim, bezbednosnim i zdravstvenim standardima”.

Potpuno je sada postalo jasno da Rio Tinto ima apsolutnu podršku Vučića za uništavanje životne sredine u Srbiji i pretvaranje ove zemlje u sirovinsku bazu multinacionalnih kompanija i krupnog kapitala. Zato i dobija tapšanja po ramenu iz Evropske unije, uprkos diktaturi koju sprovodi.

Ovim spotom su konačno pale maske, a građani Srbije samo treba da progutaju gorku pilulu koju će im Vučić umotati u šareno pakovanje i eto masnih provizija za srećan i ugodan život naprednjačke klike.

Podsetimo, kako su već pisali mediji, ova ozloglašena kompanija, osnovana krajem 19. veka, iza sebe ima podugačku listu zločina, od podrške ropstvu, rada za Franciska Franka i Adolfa Hitlera, izazivanja građanskih ratova i ratnih zločina, surove eksploatacije radnika i odmazde nad rudarima, teškog zagađivanja životne sredine… 

Da li će ljudi u Srbiji podleći ovoj kampanji i ostaviti zemlju svojih pradedova, zbog ljubavi prema Vučiću, ostaje da se vidi, jer okupacija od strane Rio Tinta ne razlikuje se mnogo od turske, austrijske ili nemačke.

- Advertisement -
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti