21.4 C
Belgrade
četvrtak, 18 avgusta, 2022

NAROD SVE SIROMAŠNIJI, A ONI SVE BOGATIJI: Direktor „Komunalca“ u Lebanu uhapšen zbog pronevere 6,1 miliona dok je bio na čelu JKP „Imovine“!

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Policija u Nišu uhapsila je N.S. (65) zbog sumnje da je izvršio dva krivična dela zloupotreba službenog položaja, oštetivši Javno-komunalno preduzeće „Imovina“ Lebane za 6.123.528 dinara.

To je saopštio MUP. Reč je, kako je potvrđeno agenciji Beta, o kadru vladajuće Srpske napredene stranke Novici Stojkoviću, koji je JKP „Imovinu“, preduzeće za održavanje celokupne opštinske imovine, vodio do 5. novembra 2021. godine.Kada je to preduzeće otišlo u stečaj, Stojković je imenovan na direktorsku funkciju u JKP „Komunalac“.

Uhapšeni su i N.I. (41) odgovorno lice preduzetničke radnje „Ilić Tit 018“ i Ž.M. (32) odgovorno lice preduzetničke radnje „Žig Kolar“ iz Leskovca, zbog sumnje da su izvršili krivična dela zloupotreba službenog položaja u pomaganju. Kako se sumnja, N.S. je u septembru 2020. godine u ime JKP „Imovina“ zaključio ugovor za uređivanje spoljašnjih i unutrašnjih delova stambenih objekata sa N.I. bez prethodno sprovedenog postupka javne nabavke pa je preduzetničkoj radnji „Ilić Tit 018“ na poslovni račun preneo novac u iznosu od 2.590.000 dinara, iako je znao da radovi po ugovoru nisu izvedeni, navodi se u saopštenju MUP-a. 

- Advertisement -

Na isti način je, kako se sumnja, u oktobru 2020. godine izvršio i drugo krivično delo, kada je zaključio ugovor za uređivanje stambenih objekata sa odgovornim licem Ž. M. bez prethodno sprovedenog postupka javne nabavke. Iako je znao da ugovoreni radovi nisu izvedeni, navedenoj preduzetničkoj radnji preneo je na poslovni račun 3.533.528 dinara.

N.S. je odgovornim licima preduzetničkih radnji pribavio imovinsku korist u ukupnom iznosu od 6.123.528 dinara i za taj iznos oštetio JKP „Imovina“ iz Lebana, dok su odgovorna lica novac zadržala za sebe iako su znala da radovi nisu izvedeni. Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

- Advertisement -
Source021
- Advertisement -

Srodni članci

1 KOMENTAR

Ostavite komentar

Najnovije vesti