7.6 C
Belgrade
četvrtak, 6 oktobra, 2022

NAROD SRBIJE SE DIGAO: 80 traktora blokiralo trg! Vučiću, bliži ti se kraj!

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Uporedo sa blokadama u Novom Sadu se dešavaju i blokade u Subotici. Kako kažu ratari, od lokalne samouprave traže da se uvede elementarna nepogoda zbog suše.

Juče su uz kolege iz Novog Sada koji se blokirali saobraćaj od pola tri do tri popodne, održali protestnu vožnju kroz centar Subotice, delimično usporavajući saobraćaj.

- Advertisement -

Trenutno se u Subotici nalazi od osamdeset do devedeset traktora.

Predstavnik grupe subotičkih poljoprivrednika iz Male Bosne Miroslav Matković za 021.rs kaže da se paori u Subotici priključuju inicijativi u Novom Sadu i Beogradu, a da za pola 11 planiraju nove akcije.

„Planiramo da od pola 11 do 11 ponovo zaustavimo na pola sata saobraćaj ili ćemo napraviti mirnu protestnu vožnju sa usporavanjem saobraćaja“, kaže Matković za 021.rs.

- Advertisement -

On dodaje kako su poljoprivrednici juče imali prijem kod gradonačelnika Subotive Stevana Bakića i da se juče opet trebali da imaju sastanak, ali je u međuvremenu gradonačelnik izneo zahtev da na sastanak dođe pet izabranih predstavnika paora.

„Mi smo jednoglasno doneli odluku da ne želimo da ulaze pojedinci, nego želimo da nas gradonačelnik sve primi da ponovo pričamo i da vidimo kako ćemo da rešimo ovu situaciju na najbezbolniji način“, kaže Miroslav Matković.

Dodaje kako i u skladu sa kolegama iz Novog Sada reaguju u svim ključnim trenucima blokada.

Oko 80 poljoprivrednika blokralo je lokalne saobraćajnice u Subotici.

Jedan od učesnika blokade Miroslav Matković rekao je za N1 da se oni nalaze ispred Gradske kuće i da su ponovo zatražili prijer kod gradonačelnika kako bi se problemi rešili.

„Juče nije želeo sve da nas primi, želimo bismo da odemo kod njega. I dalje ćemo imati blokade i protesne vožnje, u skladu sa onim iz Novog Sada. Pridružili smo se njima, naši zahtevi su što i oni traže, a mi trazimo od grada Subotica da se proglasi stanje elementarne nepogode zbog suše, to još imamo što bi se proglasilo na opštinskom nivou“, rekao je Miroslav Matković.

Protesti su nastavljeni i u Rači kod Kragujevca. U Nomvom Sadu su takođe nastavljene blokade, a najavljena je i radiklazacija protesta.

- Advertisement -
Source021
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti