NAROD SE DIGAO U LOZNICI: Nikome više ništa ne verujemo!

Obavezno pročitajte

Građani i aktivisti okupili su se na protestu u Loznici, a kako je najavljeno, neće biti blokade puta. Marijana Petković iz udruženja „Ne damo Jadar“ rekla je da su ljudi iz Jadra odlučili da ne ćute i da se na taj način brane.

– I kada bi otkupili sve nas, ne bismo imali gde da odemo, akademici su nam objasnili koliki je uticaj rudnika i aktivnosti. Danas smo ovde sa svojim prijateljima, podigli smo ovo na veći nivo, nije samo Jadar, nego Rekovac, Pranjani… Trenutno je rudnik Rio Tinto na kapijama Mlave, ništa mi više nikome ne verujemo. Povlačenje uredbe je mali korak, nema potrebe da sumnjate u nas, mi nećemo stati sve dok poslednje posečeno drvo ne bude zasađeno, svaka njiva mora biti obnovljena i da više nikome ne padne na pamet rudnik – rekla je ona i dodala da „za meštane Cer nema cenu“.Protest u Loznici FOTO: ATA ImagesProtest u Loznici FOTO: ATA Images

– To je ljubav, što se brani jeste srce, mi ćemo svoje srce odbraniti i nemojte da se bojite, nije strašno, izađi i kaži narodu da si uz njega, to njih boli – rekla je Marijana Petković.

- Advertisement -

Kako je rekao Zlatko Kokanović iz Gornjih Nedeljica, skup je prijavljen policiji.

Organizatori su rekli da je povod za skup zahvalnost svima onima koji su prethodnih meseci pružili podršku meštanima Gornjih Nedeljica u borbi protiv eksploatacije jadarita u tom kraju.

Očekuje se da bude saopšteno koji su naredni koraci u borbi protiv eksploatacije litijuma.

Protestu, čiji početak je kasnio zbog lošeg vremena, pridružili su se Savez ekoloških organizacija Srbije i Ekološki ustanak, kao i drugi aktivisti i građani iz mesta širom Srbije.

1 COMMENT

Ostavite komentar

Najnovije objave

Specijalno tužilaštvo tzv. Kosova: Pritvorenima u današnjem incidentu zadržavanje od 48 sati

Specijalno tužilaštvo Kosova je saopštilo da je tokom današnje akcije Policije Kosova privedeno šest lica koja su učestvovala u...

Još priča na sličnu temu