5.2 C
Belgrade
nedelja, 24 oktobra, 2021

NAROD ODBRANIO ČOVEKA OD IZVRŠITELJA: Čuli da su se okupili, pa nisu ni smeli da dođu od STRAHA!

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Predstavnici svih opozicionih stranaka u Nišu i građani, danas su se okupili ispred kuće Milana Mladenovića, koji je član niškog odbora Stranke slobode i pravde u ulici Vojvode Tankosića 37, jer su izvršitelji najavili da će da mu oduzmu kuću. Na kraju, pošto se čulo da će opozicija i građani da se okupe, izvršitelji se nisu ni pojavili.

– Da li treba opozicija da ide od kuće do kuće i brani građane, ili treba da se poštuje zakon – pitala je predsednica GrO SSP Niš Jelena Milošević.

Ona je dodala da je ceo sudski proces namešten i da neće odustati od viših instanci, odnosno Kasacionog suda, kako bi dokazali istinu.

- Advertisement -

– Ipak, Milan živi u strahu, jer ne zna kada izvršitelji mogu ponovo da se pojave – naglasila je ona.

Noćna mora porodice Mladenović počela je 2014. godine kada je Milanov sada već pokojni otac Predrag, rešio da proda kuću. Problem je što nema svojinu nad zemljištem, a sa potencijalnim kupcem je dogovoreno da ga navodno on tuži i da na sudu Predrag prizna da mu duguje 93.000 evra, koliko je dogovorena cena za tu kuću. Kupac, Nenad D. koji je kako se kasnije ispostavilo već poznat organima gonjena za zloupotrebu službenog položaja i falsifikovanja dokumenata, tužio je Predraga, po dogovoru, ali kada je doneta presuda nije više ni pominjao da stvarno da novac za kuću.

Onda mu je Predrag rekao da odustaje od prodaje, pa ga je Davidović tužio i bukvalno bez ikavih dokaza dobio na sudu. Presudu je potvrdio i Apelacioni sud u Nišu, a slučaj je prošle godine u septembru stigao do izvršitelja. U međuvremenu, početkom ovog avgusta Predrag je preminuo.

- Advertisement -

– Čitav proces je montiran i sudija koji je sudio je sporan. Sve sam probao da dokažemo prevaru. Čak sam dobio juče iz Ministarstva pravde tumačenje zakona, po kojem izvršitelj ne može da postupi, jer je lice preminulo, ali on ne odustaje – očajan je Milan koji je član niškog odbora Stranke slobode i pravde.

On dodaje da će učiniti sve da dođe do pravde, ali da sumnja da je u ovoj državi i ovom sistemu ima.

- Advertisement -
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti