19.7 C
Belgrade
subota, 25 juna, 2022

NAROD KRENUO NA ANU BRNABIĆ: Policija morala da reaguje! Ovaj put se izvukla!

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Više desetina građana protestovalo je u mestu Pakovraće kod Čačka prilikom otvaranja deonice auto-puta Preljina-Požega, jer im je zbog izgradnje tog puta oduzeta zemlja koja još nije plaćena.

Policija je sprečila građane da priđu premijerki Srbije Ani Brnabić i postave joj pitanje kada će im biti plaćena eksproprisana zemlja za izgradnju auto-puta.

Policija je okružila građane koji su protestovali, posle čega su oni zahtevali da tri njihova predstavnika upute pitanja predsednici Vlade, ali policajci im ni to nisu dozvolili.

- Advertisement -

Stanovnik Pakovraća Radoš Bojović rekao je novinarima da poslednje tri godine redovno dolazi na sudska ročišta, da ga iznose u kolicima pošto je invalid, ali ročišta se odlažu jer se predstavnici Gradske uprave Čačka, kao druga strana u sudskom postupku, ne pojavljuju.

„Oni namerno opstruišu suđenje i ne dostavljaju informacije o lokacijama čime se ročišta odlažu u nedogled“, rekao je Bojović.

Oko 100 vlasnika zemlje koja se našla na trasi auto-puta Preljina-Požega tužilo je državu jer nisu bili zadovoljni ponuđenom cenom za oduzetu zemllju. Neki od njih su morali da napuste svoje kuće jer su se i one našle na trasi auto-puta.

- Advertisement -

Meštanin sela Baluga Bratislav Simović rekao je da oni neće odustati od svojih zahteva i da će tražiti sastanak sa predsednicom Vlade Brnabić na kojem će tražiti da se sudski postupci ažuriraju i da sve zemljnišne parcele koje su oduzete za izgradnju auto-puta budu plaćene vlasnicima.

Građani koji su protestovali su nosili transparente na kojima je pisalo „Gradonačelniče, da li biste prodali ar svoje zemlje za 150 evra“ i „Samo u Čačku ar vredi 100 evra“, „Kraljevo- 1.600 evra/ar, Trstenik – 14.000 evra /ar, Vrnjačka Banja – 3.000 evra/ar, Kruševac- 2.0000 evra/ar, Čačak-150 evra/ ar“, „Stop pritisku na veštake i na sud“.

Među parolama su bile i „Ne damo metar dedovine za paklu cigareta“, „Zašto od seljaka pravite socijalni slučaj“, „Eksproprijacija jednako otimačina“.

- Advertisement -
SourceN1
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti