11.3 C
Belgrade
utorak, 26 oktobra, 2021

NAROD I ADVOKATI SE DIGLI: Protest ispred Nemanjine, DOSTA STE NAS PLJAČKALI!

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Počeo je protest advokata i građana ispred zgrade Vrhovnog kasacionog suda u Nemanjinoj ulici u centru Beograda, zbog dozvole bankama da ugovaraju troškove obrade kredita.

Protest pod nazivom „Ni korak nazad“ počeo je u podne u Nemanjinoj ulici, a u pozivu objavljenom na društvenim mrežama navodi se da skup organizuju „advokati i građani“.

Advokat Branislav Tapušković izjavio da je strašno što advokati moraju pravdu da traže na ulicama.

- Advertisement -

– Žao mi je što se okupljamo ovako na protestu, kao neki uličari i blokiramo saobraćaj, umesto da naši predstavnici u komorama istog dana kada je doneta ova odluka održe sednicu. Ustavni sud je najslabija institucija u pravnom sistemu Srbije i ja za svojih 55 godina rada nisam čuo nijednu njihovu odluku. Gde su naši čelnici iz Advokatskih komora Beograda i Srbije, što nisu sa nama? Oni će večeras održati neku sednicu iza zatvorenih vrata, a dosta je više donošenja odluka u zatvorenim krugovima – kaže Tapušković za Nova.rs.

Građansko odeljenje VKS u petak je objavilo pravni stav o dozvoljenosti bankama da ugovaraju troškove kredita, čime se po oceni Advokatske komore Srbije „direktno narušava pravna sigurnost građana i menja dosadašnja sudska praksa“.

Iz AKS su upozorili da doneti pravni stavovi predstavljaju „poslednji u nizu pokušaja da se u pravni sistem Srbije uvedu rešenja koja pogoduju bankarskom sektoru, a na štetu građana“.

- Advertisement -

Udruženje banaka Srbije danas je objavilo da od stava Vrhovnog kasacionog suda, povodom opravdanosti naplate bankarskih naknada i osiguranja stambenih kredita, očekuje da stavi tačku na jedan period koji je, kako je ocenjeno, bio iscrpljujući i za banke, i za klijente.

- Advertisement -
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti