RAZBIJEN BALKANSKI KARTEL: Narod čeka da se uhapse dileri kokaina, polubraća Aleksandar Musliju i Andrej Vučić!

Obavezno pročitajte

Ministarstvo unutrašnjih poslova je saopštilo da je u međunarodnoj akciji, sprovedenoj u osam država na dva kontinenta, pod pokroviteljstvom Evropola, tokom 2020. i 2021. zaplenjeno 2,6 tona kokaina i uhapšen je 61 pripadnik organizovane kriminalne grupe.

U saopštenju se dodaje da su u akciji aktivno učešće uzeli i pripadnici MUP, Uprave kriminalističke policije, kao i Tužilaštvo za organizovani kriminal.

Akcije su sprovedene u okviru Operativne radne grupe i u njima su učestvovale policije Srbije, Španije, Nemačke, Slovenije, Kolumbije, BiH, Hrvatske, kao i DEA, američka agencija za borbu protiv droga.

- Advertisement -

Ministar Aleksandar Vulin je pohvalio pripadnike Uprave kriminalističke policije koji su učestvovali u ovoj akciji i istakao da je srpska policija još jednom pokazala da je pouzdan partner u borbi protiv svih vidova kriminala.

– Ponosan sam na našu policiju koja je učestvovala i dala veliki doprinos u razbijanju ovog Balkanskog kartela. Naša policija svakodnevno pokazuje snagu i odlučnost u borbi protiv organizovanog kriminala. Pouzdan smo i dostojan međunarodni partner. Bez obzira u kojoj zemlji se bave trgovinom narkoticima, državljani Srbije će biti na udaru MUP i daćemo sve od sebe da ih nađemo i uhapsimo – poručio je.

U akcijama je zaplenjeno i oko 612.000 evra, 324 kilograma marihuane, luksuzna vozila i motocikli.

Pripadnici MUP učestvovali u hapšenju u Španiji

U julu 2020. u Karipskom moru je presretnut pokušaj krijumčarenja 1.350 kilograma kokaina koji je zaplenjen, namenjen evropskom tržištu, a čiju nabavku i krijumčarenje je sprovela organizovana kriminalna grupa.

Policija je istragu ubrzala u martu ove godine, kada su vođe kartela doputovale u Španiju kako bi pripremile dolazak nove velike količine kokaina, koji je transportovan iz Južne Amerike u Španiju, da bi 10. marta pripadnici španske policije zaplenili 1.250 kilograma kokaina i uhapsili 13 osoba u nekoliko gradova.

Među uhapšenima su bili i N.P. (48), crnogorski državljanin sa prebivalištem u Novom Sadu, koji je visoko pozicioniran u kriminalnoj grupi, zatim J.J. (57), državljanin Srbije sa prebivalištem u Španiji, R.B. (33) i M.M. (34) iz Beograda, kao i S.P. (41) iz Ćuprije.

Pripadnici Uprave kriminalističke policije MUP Srbije su u Španiji učestvovali u hapšenju i pretresima.

Ostavite komentar

Najnovije objave

VLADIMIR PUTIN: Vukli su nas za nos, trebalo je ranije započeti dejstva u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da je jedino zbog čega bi moglo da se žali to što Rusija nije...

Još priča na sličnu temu