NAPREDNJAČKO GLASILO I SRAMOTA SRBIJE: RTS pozvao ljude da zaokruže „DA“ (VIDEO)

Obavezno pročitajte

Radio-televizija Srbije još jednom je pokazala da nikako nije javni servis svih građana, već režimski medij koji isključivo radi za interes vladajuće strukture. Tokom jutrošnjih vesti, spikerka RTS-a je, govoreći o referendumu, namerno naglasila reč „da“, i taj način indirektno pozvala građane da glasaju za promenu Ustava. Takođe, na svom sajtu RTS ceo dan poziva narod da zaokruži „da“ na referendumu. Da nije tužno, možda bi nekome i bilo smešno…

Građani Srbije sutra glasaju na referendumu. Izjašnjavaće se DA li su za potvrđivanje akta o promeni Ustava Republike – glasi skandalozna izjava spikerke u vestima, koja je naglasila reč „da“.

Osim što indirektno i na manipulativan način sugerišu građanima da se izjasne za promenu Ustava, redakcija RTS-a na svom sajtu ceo dan prenosi izjave svojih gostiju iz emisija, a gle čuda, svi su za promenu Ustava.

- Advertisement -

RTS je još jednom pokazajao da je sramota za novinarsku profesiju, te je od javnog servisa, opet kao i devedesetih godina, postao bastilja režima i još jedan šraf u propagandnoj mašineriji SNS-a.

Tužno je videti u šta se protvorilo ono što bi trebalo da bude sinonim za objektivnost, tačnost, blagovremenost i istinitost. Nije ni čudo što novinari koji drže do sebe beže glavom bez obzira sa javnog servisa.

Ostavite komentar

Najnovije objave

VLADIMIR PUTIN: Vukli su nas za nos, trebalo je ranije započeti dejstva u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da je jedino zbog čega bi moglo da se žali to što Rusija nije...

Još priča na sličnu temu