0.8 C
Belgrade
četvrtak, 27 januara, 2022

NAPREDNJAČKA DIKTATURA: Novinar dobio prijavu zbog praćenja protesta!

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Marko Šoškić, novinar iz Leskovca, dobio je prekršajni nalog u kojem se navodi da je 11. decembra prošle godine u centru Leskovca ometao bezbednost i učestvovao u protestu, a on je zapravo za lokalni portal Rešetka pratio događaj.

Šoškić je neprijatno iznenađen ovim nalogom, a glavni i odgovorni urednik portala Rešetka Dragan Marinković kaže da je ovo ne samo pritisak na slobodu novinara i medija, već i primer samovolje lokalnih vlastodržaca.

– Ovo je vređanje inteligencije srpskog naroda, jer Šoškiću niko na licu mesta nije tražio lična dokumenta, niti ga legitimisao, a onda ga je neko okom-skokom identifikovao kao protestanta. Obeležavali su sve, čak eto i novinare kao tačkice i mete i onad im pišu nezakonite prijave – kaže Marinković.

- Advertisement -

Dodaje da je pozvao portarola PU Leskovac, pitao je zašto je novinaru napisan nalog i podsetio da je i predsednik Ssrbije Aleksandar Vučić rekao da se novinarima neće pisati ti nalozi.Marko Šoškić i Dragan Marinković FOTO: Direktno.rsMarko Šoškić i Dragan Marinković FOTO: Direktno.rs

– Usledio je odgovor koji me je prenerazio, jer mi je portparolka rekla da „svuda u Srbiji svima pišu“! Dodala je da kada dođe poziv iz Prekršajnog suda tamo odnese novinarsku legitimaciju i da će tako sve da se završi. Nisam mogao da verujem šta čujem, od zvaničnog lica – naglasio je Marinković.

Objašnjava da su i Šoškić i on tog dana pratili proteste, Marinković na takozvanoj Vlasotinačkoj petlji, a Šoškić u centru grada i da će uvek, kao i dosad, bez obzira na pritiske, koje trpe lokalni mediji, i dalje izveštavati o svemu, a ne samo o događajima koje vlast predstavlja kao vesti koje su vredne pažnje.

- Advertisement -
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti