NAPREDNJACI OTELI DRŽAVU NARODU: Duguju 100 miliona evra gradu, a kupuju zemljišta!

Obavezno pročitajte

Jedan od najvećih dužnika gradu Beogradu jeste preduzeće „Beograd na vodi“, koje je nedavno kupilo plac pored hipodroma. Postavlja se logično pitanje, odakle ovom preduzeću dužniku novac za kupovinu zemljišta i zbog čega se on ne upotrebi, na primer, za otplatu duga gradu Beogradu.

Preduzeće „Beograd na vodi“ duguje glavnom gradu Srbije 11,8 milijardi dinara, odnosno 100 miliona evra, kako je u decembru prošle godine objavio Savet Vlade Srbije za borbu protiv korupcije.

Iako predsednik Vučić ne propušta priliku da čedo naprednjačke vlasti pohvali i građane ubeđuje kako je ovaj projekat zemlji doneo milione, pitanje je zašto onda jedno ovako uspešno preduzeće ne isplati dugove koje ima.

- Advertisement -

Umesto toga, ova kompanija kupuje nova zemljišta po gradu na ekskluzivnim lokacijama i planira nove projekte, iako i onaj glavni nije završen.

Tako je „Beograd na vodi“ kupio nedavno zemljište u Radničkoj ulici od 55.169 kvadratnih metara koje se nalazi u neposrednoj blizini sportsko-rekreativnog centra „Ada Ciganlija“, Hipodroma i kulturno-istorijske i turističke celine Topčider.

Ovaj plac plaćen je po početnoj ceni od 3,178 milijardi dinara, tako da je prilično jasno da kompanija „Beograd na vodi“ novca ima, ali da ne želi da ga uplati gradu Beogradu.

Građani će za naplatu ovog duga, izgleda, morati da sačekaju vlast koja neće pordržavati rušenje objekata u Savamali u po noći zato što je to „leglo miševa, pacova, zmija“ i koja neće stavljati interese arapskih investitora ispred interesa i dobrobiti naroda.

1 COMMENT

Ostavite komentar

Najnovije objave

VLADIMIR PUTIN: Vukli su nas za nos, trebalo je ranije započeti dejstva u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da je jedino zbog čega bi moglo da se žali to što Rusija nije...

Još priča na sličnu temu