NAPETO ISRPED SKUPŠTINE: Izašla žandarmerija, miting i kontramiting (VIDEO)

Obavezno pročitajte

Ispred zgrade Skupštine Srbije okupile su se pristalice Srpske napredne stranke (SNS), ali i osobe koje su došle da pruže podršku lideru Dveri Bošku Obradoviću, kao i još jedna grupa ljudi.

Podsetimo, poslanici Sandra Božić i Aleksandar Martinović su stupili u nedelju u štrajk glađu na stepeništu Skupštine Srbije zahtevajući da tužilaštvo pokrene postupak protiv osoba koje su učestvovale u neredima tokom skupa koji su u petak ispred tog zdanja organizovale Dveri, zahtevajući odlaganje izbora i odustajanje od usvajanja izmena izbornih zakona.

- Advertisement -


Na stepeništu Skupštine u nedelju je prvi počeo štrajk glađu samostalni poslanik Miladin Ševarlić zbog neprimenjivanja Rezolucije 1244 na Kosovu i Metohiji i kršenja teritorijalnog intetgriteta i suvereniteta Srbije, ali je od štrajka danas odustao.

Njemu se u znak podrške pridružio poslanik i lider Dveri Boško Obradović koji zahteva obustavljanje izbornog procesa.

Žandarmerija razdvajala građane
A kako su se ispred Skupštine našli suprotstavljeni građani, među njih je ušla Žandamerija, koja ih je razdvojila.

Nakon što je žandarmerija razdvojila pristalice Srpske napredne stranke i onih koji su došli da podrže Boška Obradovića, usledila je nova intervencija, pa su tako aktivisti SNS potisnuti ka parku, odakle su nastavili da skandiraju protiv lidera Dveri.

Za to vreme, dok su pristalice naprednjaka skandirale, poslanici vladajuće stranke su se poređali na stepeništu ispred doma Narodne skupštine, te su tako Vladimir Đukanović, Marijan Rističević, Vladimir Orlić i ostali pružali podršku Martinoviću i Sandri Božić.

Naprednjaci vređali Obradovića i preko razglasa
Nakon što je policija sprovela pristalice Srpske napredne stranke do parka, jedan od njih je uzeo megafon, te je preko njega vređao lidera Dveri Boška Obradovića.

Upućivali su mu razne poruke, među kojima su se izdvojile one kojima je Obradović pozivan da dođe kod njih, a jedan od aktista SNS mu je poručio: „Dođi kod nas, mi smo Marijanovi drugari“.

A nakon što su vređali Obradovića, usledio je skanidranje predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, kome su uzvikivali „Aco, Srbine“, te su tako nadlasali građane koji su skandirali protiv Vučića.

Napomenimo i to, u 20.05 je član Saveza za Srbiju Srđan Milivojević najavio da će doći da podrži Boška Obradovića.

Đilas došao da podrži Obradovića
Pored Srđana Milivojevića, organizatora skupa podrške Bošku Obradoviću, uz lidera Dveri su stali predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas, kao i zamenik predsednika te stranke Borko Stefanović
Aktivisti SNS su Đilasa dočekali uvredama i pogrdnim skandiranjem, na šta se on nije previše obazirao, već ih je dočekao sa osmehom.

Aktivisti SNS su Đilasa dočekali uvredama i pogrdnim skandiranjem, na šta se on nije previše obazirao, već ih je dočekao sa osmehom.

Ostavite komentar

Najnovije objave

Protiv Šešelja stigla nova haška optužnica

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je protiv Vojislava Šešelja stigla nova haška optužnica. „Stigla je iz Haga nova...

Još priča na sličnu temu