Napadnu li naš narod neće biti „kreni, stani, skloni se i povuci”, ja nisam ni Milošević, ni Tadić, ni Koštunica

Obavezno pročitajte

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je danas da neće dozvoliti proterivanje i napad na srpski narod na Kosovu i Metohiji, ali i da ne želi da dođe do sukoba i da je važno sačuvati mir.

– Kada vam to kažem govorim sa punom odgovornošću i ne hitam u sukobe zbog aplauza, već da nikada do toga ne dođe. Napadnu li naš narod neće biti ‘kreni, stani i skloni se i povuci’. Da znaju svi, ja nisam ni Milošević, ni Tadić, ni Koštunica. Do tada vas molim bezbroj puta da budemo strpljivi i trpeljivi, i da čuvamo mir jer mir je vaš i naš interes“, istakao je Vučić u Raški u razgovoru sa predstavnicima Srba sa Kosova i Metohije.

- Advertisement -

Vučić je rekao i da zna šta oni od njega traže.

– Vas bi jedino obradovalo da uđe srpska vojska na KiM i tek tada bi se osećali sigurnim – rekao je Vučić i dodao da ne misli da je to rešenje u ovom trenutku, i da politika koju vodi ne sme da bude politika dodvoravanja, ali mora da bude politika odgovornosti.

Vučić je rekao da zna šta je obećao na poslednjem sastanku kada je zamolio ljude da se sklone sa barikada.

– Danas posle nekoliko meseci, koliko god da me psujete znate da je bila odgvorna odluka, moramo da čekamo i gradimo Srbiju. Ako budu uradili ono što smo govorili prošli put i kada bude očigledno i da im je namera proterivanje, nećemo dozvoliti i to se neće dogoditi – istakao je Vučić.

Predsednik je rekao da je njegova obaveza da čuva glavu Filipovića, Srećka, Milana…

– Ne žurite s tim, za to uvek imate vremena – rekao je Vučić, dodajući da će se svom snagom i u Briselu boriti i za uhapšenog Milovana Božovića iz Zubinog Potoka.

Odgovarajući na pitanje o eksproprijaciji on je rekao da je trenutno zaustavljena, ali da ne može da obeća do kada.

– Moramo da imamo strpljenje i trpeljivost, da čekamo… – naveo je on dodajući da su u pravu oni koji su govorili da je pucano u Jovanovića i Sofronijevića samo zato jer su Srbi.

Vučić je rekao i da se u Prištini ne poštuje nijedan dogovor, uključujući i dogovor o tablicama, a da iz Evrope kažu da nema ograničenja u trajanju.

– Uvek će Nemci i Englezi da kažu da je Kosovo suverena država i da ima pravo da uređuje tablice. Šta ih briga za međunarodno javno pravo i pravni poredak. Sve mogu da pravdaju na svoj način – primetio je Vučić i dodao da, ako neće da vam daju da imate svoje tablice, šta posle tog mogu ljudi da očekuju i za šta će dati ZSO.

Vučić kaže da se narednih dana i nedelja očekuje poziv u Brisel, da ne očekuje da će nešto moći da se postigne, ali da će biti prilika da se razgovara o tekućim problemima srpskog naroda.

SourcePolitika

Ostavite komentar

Najnovije objave

Đukanović upoznao Vučića na stadionu: On i njegov brat su se žestoko tukli sa grupom navijača

Vladimir Đukanović, poslanik iz redova vladajuće Srpske napredne stranke, otkrio je na koji način se upoznao sa predsednikom države...

Još priča na sličnu temu