MILO IZAZIVA HAOS: Napad na muslimane i njihove lokale u Pljevljima

Obavezno pročitajte

Muslimani napadnuti u Pljevljima

Pristalice opozicionih stranaka koje imaju većinu za formiranje vlasti demolirali su tokom slavlja u Pljevljima više objekata čiji su vlasnici građani islamske veroispovesti, a dva muškarca su napadnuta, pišu danas podgorički mediji.

Reč je o bivšem članu Bošnjačke stranke E.P. i njegovom ocu, koji su napadnuti dok su sedeli u jednom kafiću u Pljevljima.

muslimani,
- Advertisement -

“Vi ne znate šta se ovdje dešava i kakva je situacija. Sve podseća na devedesete. Zato pozivam državu i nadležne organe da pod hitno reaguju i preduzmu nešto kako bi zaštitili sve nas, sve moje sugrađane koji dele našu sudbinu”, kazao je za Pobjedu E.P, muslimanske veroispovesti.

On je ispričao da je sa ocem sedeo u jednom lokalu kada se zaustavio automobil iz kog su izašle tri muške osobe i nasrnule na njih.

“Ja sam pao na pločnik i zadobio lakše povrede, oca su odbranili čaršijski momci koji su priskočili u pomoć. Govorili su nam da nas neće više biti ovde. Nakon toga pružena je medicinska pomoć, gde su ustanovljene lakše telesne povrede. Sinoć nismo oka sklopili, u ulici gde je stanovništvo muslimanske veroispovesti slušali smo celu noć povike ‘Selite se odavde’, ‘Turci’”, ispričao je E.P.

On je dodao da je ovo četvrti napad na njega, te da je prethodno imao napade od učesnika litija u tom gradu. O ovom dogadjaju obavešteni su policija i tužilaštvo u Pljevljima.

U Podgorici i Pljevljima juče je došlo do incidenta između predstavnika vlasti i opozicije tokom slavlja izborne pobede.

Lider koalicije “Za budućnost Crne Gore” Zdravko Krivokapić pozvao je građane koji slave na ulicama širom Crne Gore, da se vrate svojim kućama i u njima nastave slavlje.

“Zbog proverenih informacija da značajan broj plaćenih provokatora pokušava da izazove incidente i nemile događaje, kako u Podgorici tako i u drugim gradovima Crne Gore, pozivamo građane da se vrate svojim kućama i u njima nastave slavlje”, navedeno je na Fejsbuk stranici “Zdravko Krivokapić – Za budućnost Crne Gore.”

3 COMMENTS

Ostavite komentar

Najnovije objave

Kina i Rusija brane međunarodni poredak

Kineski lider je poručio da će njegova poseta biti „putovanje prijateljstva, saradnje i mira”, dok je ruski predsednik rekao...

Još priča na sličnu temu