17.7 C
Belgrade
petak, 24 juna, 2022

MILO IZAZIVA HAOS: Napad na muslimane i njihove lokale u Pljevljima

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Muslimani napadnuti u Pljevljima

Pristalice opozicionih stranaka koje imaju većinu za formiranje vlasti demolirali su tokom slavlja u Pljevljima više objekata čiji su vlasnici građani islamske veroispovesti, a dva muškarca su napadnuta, pišu danas podgorički mediji.

Reč je o bivšem članu Bošnjačke stranke E.P. i njegovom ocu, koji su napadnuti dok su sedeli u jednom kafiću u Pljevljima.

muslimani,
- Advertisement -

“Vi ne znate šta se ovdje dešava i kakva je situacija. Sve podseća na devedesete. Zato pozivam državu i nadležne organe da pod hitno reaguju i preduzmu nešto kako bi zaštitili sve nas, sve moje sugrađane koji dele našu sudbinu”, kazao je za Pobjedu E.P, muslimanske veroispovesti.

On je ispričao da je sa ocem sedeo u jednom lokalu kada se zaustavio automobil iz kog su izašle tri muške osobe i nasrnule na njih.

“Ja sam pao na pločnik i zadobio lakše povrede, oca su odbranili čaršijski momci koji su priskočili u pomoć. Govorili su nam da nas neće više biti ovde. Nakon toga pružena je medicinska pomoć, gde su ustanovljene lakše telesne povrede. Sinoć nismo oka sklopili, u ulici gde je stanovništvo muslimanske veroispovesti slušali smo celu noć povike ‘Selite se odavde’, ‘Turci’”, ispričao je E.P.

- Advertisement -

On je dodao da je ovo četvrti napad na njega, te da je prethodno imao napade od učesnika litija u tom gradu. O ovom dogadjaju obavešteni su policija i tužilaštvo u Pljevljima.

U Podgorici i Pljevljima juče je došlo do incidenta između predstavnika vlasti i opozicije tokom slavlja izborne pobede.

Lider koalicije “Za budućnost Crne Gore” Zdravko Krivokapić pozvao je građane koji slave na ulicama širom Crne Gore, da se vrate svojim kućama i u njima nastave slavlje.

“Zbog proverenih informacija da značajan broj plaćenih provokatora pokušava da izazove incidente i nemile događaje, kako u Podgorici tako i u drugim gradovima Crne Gore, pozivamo građane da se vrate svojim kućama i u njima nastave slavlje”, navedeno je na Fejsbuk stranici “Zdravko Krivokapić – Za budućnost Crne Gore.”

- Advertisement -
- Advertisement -

Srodni članci

3 KOMENTARA

Ostavite komentar

Najnovije vesti