8.4 C
Belgrade
petak, 20 maja, 2022

ZLATNO SNS DOBA: Mesec dana nakon poplava, pojedina sela i dalje bez struje

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Zaseoci Bežište, Novkov rid, Crveni breg i Ravni del i dalje su bez električne energije, a meštani tih sela nestanak struje pokušavaju da nadomeste agregatima koji su im dostavljeni, rekao je gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović na sednici Kriznog štaba. Vanredna situacija uvedena 11. januara ostaje na snazi do daljeg.

Obilne padvine i vremenske nepogode pogodile su Jablanički okrug u noći između 10. i 11. janura, a pored izlivanja manjih reka i potoka, velike probleme i sa strujom imali su stanovnici planinskih sela, pišu Južne vesti.

poplav

Ekipe zbog poplava su i dalje na terenu, trebalo bi da napajanje struje bez prekida dobiju stanovnici Ravnog dela, dok smo u ostalim selima koja su bez struje obezbedili agregate. Naporno se radilo na otklanjanju svih problema usled vremenskih nepogoda – rekao je Cvetanović.

- Advertisement -

Gradonačelnik je ponovio da su komisije za procenu štete poplavljenog zemljišta i stambenih objekata i dalje na terenu, a da će po okončanju njihovog rada, javnost biti blagovremneo obaveštena o šteti koja je naneta, ali i o sanaciji.

Ipak, Krizni štab nije ukinuo vanrednu situaciju od vremenskih nepogoda, pošto su meteorolozi najavili hladne dane i nove padavine u narednom periodu.

- Advertisement -
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti