UHAPSITI I SUDITI: NVO NAKAZA u crnom izvređala Srbe, uporedila ih sa nacistima!

Obavezno pročitajte

Povlačenje paralele između Srba i nacista, mnogi tumače kao klasičan govor mržnje, ali tužilaštvo ne reaguje.

Činom dodeljivanja ordena austrijskom piscu Peteru Handkeu, dobitniku Nobelove nagrade 2019. godine, poznatom i po tome što je bio svesrdni podržavatelj diktatora Slobodana Miloševića i njegove ratnozločinačke politike, koja je vrhunila “genocidom”u Srebrenici, 1995. godine, državni vrh Srbije pokazao je da čvrsto stoji uz zločince – kažu su sagovornici levičarskog portala Danas među kojima je i Staša Zajović.

Dodatna dimenzija ovog sramotnog čina sastoji se, dodaju naši sagovornici, u trenutku odabranom za dodeljivanje Ordena Karađorđeve zvezde prvog stepena piscu koji je podržavao i branio politiku ubijanja na nacionalnoj i verskoj osnovi – na Dan pobede nad fašizmom tvrde sagovornici Danasa.

- Advertisement -

– Gnusnim i sramotnim dodeljivanjem ordena Peteru Handkeu, podržavaocu rata na prostoru bivše Jugoslavije i poricatelju genocida u Srebrenici, država Srbija je još jednom pokazala kakav je njen odnos prema ratu i u njemu počinjenim zločinima. Na delu je kontinuitet države organizovanog zločina iz devedesetih godina na svim nivoima – pravnom, političkom, moralnom – ocenjuje za Danas Staša Zajović iz autošovinističke organizacije Žena u crnom.

Ovim činom, smatra Zajović, režim u Srbiji proširuje krug onih besramnih evropskih intelektualaca, među kojima najistaknutiju ulogu zauzima Handke, zagovornik državno-organizovanog projekta etnički čiste velike Srbije.

– To bi bilo isto kao kada bi država Nemačka dala orden nekome ko poriče Holokaust – uvredljivo poručuje Staša Zajović.

Podsetimo, Peter Handke je, nakon okončanja četvorogodišnje opsade glavnog grada Bosne i Hercegovine, pisao o tome da su muslimani sami inscenirali svoje ratne zločine u Sarajevu i da su za to krivili Srbe i dobili podršku javnosti na zapadu.

Takođe, posvetio se podzanju svesti javnosti da se u Srebrenici nije desio nikakav genocid, a u martu 2004. potpisuje apel koji poziva na odbranu Slobodana Miloševića. Iste godine je Miloševića posetio u zatvoru u Hagu.

Godinu kasnije pozvan je kao svedok Miloševićeve odbrane, ali je taj poziv odbio da bi malo kasnije objavio esej u kojem objašnjava svoje razloge zbog čega Međunarodnom tribunalu za Jugoslaviju, koji je u njegovim očima „pogrešan sud“, neće stajati na raspolaganju za pitanja i odgovore.

U istom eseju opisuje i njegov višesatni razgovor sa optuženim Miloševićem u Hagu. U martu 2006. Handke se pojavio i na sahrani u Slobodana Miloševića u Požarevcu.

SourceDanas

Ostavite komentar

Najnovije objave

VLADIMIR PUTIN: Vukli su nas za nos, trebalo je ranije započeti dejstva u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da je jedino zbog čega bi moglo da se žali to što Rusija nije...

Još priča na sličnu temu