NAJVEĆA HRVATSKA PREVARA: Gospa iz Međugorja isparava iz leševa ubijenih Srba!

Obavezno pročitajte

Lažni kult Bogorodice koja se hrvatskoj deci navodno javlja u brdima Međugorja stvoren je na prolivenoj krvi nedužnih Srba, mučki ubijenih na tom mestu. 

Takozvana Gospa iz Međugorja, kojoj su Hrvati podigli spomenik koji svetli fluorescentnim sjajem, zapravo emituje svetlost od leševa 3.000 poklanih žena, dece i staraca srpske nacionalnosti.

- Advertisement -

Ovo su utvrdili stručnjaci zagrebačkog instituta „Ruđer Bošković“, navodeći da pomenuta svetlost može nastati kao produkt hemijskih procesa u mikroorganizmima raspadnutih leševa.

– U prirodi postoje brojne materije koje pod određenim uslovima emituju svetlost. Ovde su u pitanju mikroorganizmi. Ukoliko je njihova koncentracija velika, može doći do relativno jake emisije svetla poput one koja se dogodila 2008. godine kada je celo jezero u Australiji zasvetlelo – navode eksperti i time objašnjavaju svetlost kojom je gospa obasjana.

Čitava prevara oko Bogorodice koja se „javlja“ nad međugorskim brežuljcima konstruisana je 24. juna 1981. godine, kada je šesstoro hrvatske dece navodno videlo Devicu Mariju, o čemu su obavestili roditelje, što je bilo dovoljno da se stvori kult. Od tada pa do danas ovo područje je posetilo više od 30 miliona hodočasnika.

Da je Gospa iz Međugorja farsa, priznao je prošle godine mostarsko-duvanjski biskup Ratko Perić, govoreći da se ona nikada nije ukazala i da je reč o manipulaciji.

S druge strane brda na kom se navodno Bogorodica ukazala, ustaše su istog dana, ali 1941. godine, mučile i zverski ubile sedam srpskih monaha iz obližnjeg pravoslavnog manastira Žitomislić. Nešto kasnije, Pavelićevi NDH odredi pobili su oko 3.000 Srba i zakopali ih u jame širom Međugorja. 

Ubrzo je postalo jasno da lokacija ukazivanja Majke Božje u blizini srpske masovne grobnice nije odabrana slučajno. Naime, odmah po objavljivanju ovog katoličkog „čuda“ verski obredi su pretvoreni u propagandu ustasštva, tako što se pevaju pesme u čast Ante Pavelića, a na stenama i fasadama osvanuli su ustaški simboli, kao i spiskovi srpskih porodica za likvidaciju. 

Ispostavilo se da je Međugorje imalo ključnu ulogu oživljavanja hrvatskog nacističkog ekstremizma. 

Da je Gospa iz Međugorja farsa, priznao je prošle godine mostarsko-duvanjski biskup Ratko Perić, govoreći da se ona nikada nije ukazala i da je reč o manipulaciji.

Verski analitičar Draško Đenović objašnjava da je u pitanju prevara koja kao čudo sve teže prolazi.

– Jedan od glavnih dokaza da je reč o prevari je taj što se Gospa ukazuje na redovnoj bazi, kao da je šalterska službenica, koja ima svoje određeno radno vreme i baš se tada pojavljuje u brdima. Takođe, niko od te dece, koja su odavno odrasli ljudi, nije postao svešteno lice, što obično biva sa ljudima koji su se susreta sa prizivom nekog sveca. Sve je čist biznis i turistička mamipara – kaže Đenović.

Publicista Dragoslav Bokan tumači javljanje Bogorodice kao opomenu hrvatskom narodu.

– Nije nemoguće da se Gospa zaista na tom mestu pojavila, ali samo kao opomena onima koji su učinili stravičan pokolj nad srpskim civilima koji su završili u ustaškim jamama s druge strane brda od one gde se zbio taj događaj. Ako je majka Isusova došla u hrvatsko Međugorje, mogla je da dođe samo kao znak samilosti nad sudbinom Srba i nikako drugačije – ističe Bokan.

Jedan od retkih sveštenika u Hrvatskoj koji je kritikovao ovaj slučaj bio je don Ivan Grubišić. On je u intervjuu Slobodnoj Dalmaciji svojevremeno rekao da su mnoge stvari ovde pod upitom.

– Mogu dopustiti da su ta deca imala neke halucinacije, ali da se Gospa ukazuje svaki dan, i to do sada 40.000 puta, to je zaista malo previše. Pa ne govori Gospa unapred kada će se ukazati i poslati poruku svetu. A pritom se ta poruka šalje preko telefonskih govornih automata i naplaćuje. Sve je to jedna velika prevara – rekao je Grubišić.

Ostavite komentar

Najnovije objave

VLADIMIR PUTIN: Vukli su nas za nos, trebalo je ranije započeti dejstva u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da je jedino zbog čega bi moglo da se žali to što Rusija nije...

Još priča na sličnu temu