9.6 C
Belgrade
petak, 23 septembra, 2022

KAKVA BRUKA: Iako se pravi najpametniji, Vučić ispao glup kao nikad do sad

NAJČITANIJE

- Advertisement -

U momentu smrti Vladimira Cvijana, bivšeg istaknutog člana vladajuće Srpske napredne stranke, Veljko Belivuk, vođa beogradskog ogranka “kavačkog klana” nije bio u kućnom zatvoru, kako je rekao predsednik Srbije Aleksandar Vučić, već u pritvorskoj ćeliji Centralnog zatvora u Bačvanskoj ulici!

Predsednik Vučić je u po ko zna kom gostovanju u “Ćirilici” na TV Hepi otkrio da su se u javnosti “pojavile tvrdnje da je Cvijana ubio Veljko Belivuk i da je bio prisutan Danilo Vučić”, i dodao da “svi znaju da Cvijana niko nije ubio” i da je “Velja Nevolja baš u tom trenutku bio u kućnom pritvoru”. Kako je najbolji student Pravnog fakulteta pomešao kućni zatvor i pritvorsku ćeliju ili su se pojedine krivično-zavodske mere mnogo promenile u poslednjih četvrt veka, od kako je diplomirao, ostaje da se nagađa.

Ono u čemu predsednik nije pogrešio je da u momentu smrti Vladimira Cvijana, u januaru 2018. godine, Belivuk nije bio na slobodi, ali ne u kućnom zatvoru već u pritvoru, tačnije u Centralnom zatvoru. U to vreme skoro godinu dana bio je u pritvoru, nakon što je početkom febuara 2017. uhapšen zbog sumnje da je ubio Vlastimira Miloševića, da bi kasnije, na volšeban način, on optužen ne za likvidaciju, već za pomaganje u zločinu, za šta je kasnije i pravosnažno oslobođen. Iz pritvora je pušten u maju 2018, posle prvostepene, oslobađajuće presude za taj zločin.

- Advertisement -

A da li je Vučić “pomešao” to što je Belivuk, pre zločina na šinama u centru Beograda, trebalo da bude u kućnom zatvoru, i to godinu dana jer je pretukao obezbeđenje bivšeg direktora Partizana Miloša Vazure, krajem aprila 2016. ispred stadiona crno-belih.

U ovom momentu ostaje samo da se pretpostavlja šta bi bilo sa Vlastimirom Miloševićem da nije bilo odlaganja izvršenja kazne. Tu kaznu je, napominjemo, odslužio, i to ne celu već samo osam meseci, tek nakon što je pušten iz CZ-a. A i tokom kućnog zatvora imao je sve benefite koji obični smrtnici mogu da sanjaju, izlazio je kada god je hteo i čak, sa falsifikovanim pasošem, odlazio u spa-centar u Segedinu, kako su, posle njegovog hapšenja pre nepuna dva meseca, pisali provladini mediji.

- Advertisement -
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti