NAJLUĐE MERE U SRBIJI: Držanje daha, maska preko maske, alkohol na masku! Korona–morona!

Obavezno pročitajte

Najluđe mere u Srbiji

Glavne preporučene mere za zaštitu od koronavirusa su nošenje maske, držanje distance i redovno pranje ruku, ali nekima to nije dovoljno.
“Svaka porodica sada treba da bude svoj krizni štab”, poručila je nedavno Darija Kisić Tepavčević, a dovoljno je samo malo da oslušnete i osvrnete se oko sebe da vidite kakve su sve dodatne mere zaštite u međuvremenu razvijene u Srbiji.

Naime, naspram onih koji i dalje misle da rakijica leči sve, da korona ne postoji ili da je sveto pričešće sasvim dovoljna zaštita, tu su i oni koji su ozbiljno shvatili situaciju i pokušali da unaprede svoju bezbednost. Ponekad na malo bizarne načine.

Držanje daha i najluđe mere

- Advertisement -

Nedavno je neko na Tviteru postavio pitanje: Da li kad neko prolazi blizu vas zaustavite disanje na tih nekoliko sekundi? Ispostavilo se da ima mnogo onih koji to rade, čak i s maskom. I ne samo na nekoliko sekundi u mimohodu – neki i kad ulaze u lift, na primer, zadržavaju dah dok ne stane, ili kad uđu u radnju… Zato se nemojte čuditi zajapurenim likovima koji istrčavaju iz zatvorenih prostora boreći se za vazduh.

Alkohol na masku

Od početka pandemije naučili smo da samo alkohol ubija virus, a stručnjaci su se polomili da nam objasne da ne treba da pijemo alkohol, već da ga koristimo za spoljnu upotrebu. I sad znam mnoge koji uvek uz sebe imaju bočicu s alkoholom i zalivaju i šta treba i šta ne treba.

mere,

“Moja mama prska platnenu masku iznutra alkoholom u flašici koju nosi stalno sa sobom i svako malo prska. Pijana je od kada je sve ovo počelo”, prokomentarisao je neko na Tviteru.

Beli luk i mere

Sećam se koliko mi je smešno zazvučala vest na početku pandemije da je jedna žena primljena u bolnicu pošto je pojela kilogram i po belog luka želeći da se sačuva od korone, pa joj je pozlilo. Beli luk je tradicionalni lek za sve i kod Srba, i nedavno sam se smejala s jednom drugaricom kad mi je pričala kako ga uzima kao antibiotik, rizikujući svoj ljubavni status. Mislim da je sad našla i beli luk u kapsulama, ali ne odustaje.

Maska preko maske, a preko i vizir

Nekima je maska postala modni detalj, drugi čekaju da se struka usaglasi oko najbolje maske za koronu i zagađen vazduh, a neki nisu mogli da se odluče pa su stavili sve što imaju. Tako u radnjama, autobusima ili redovima pred ambulantama možete da vidite i ljude koji se preznojavaju sa po dve-tri različite maske i vizirom. Za svaki slučaj – i po cenu vazduha.

SourceNova RS

Ostavite komentar

Najnovije objave

IVICA DAČIĆ ČESTITAO MANDIĆU: „Srbi će u drugom krugu biti odlučujući faktor“

Šef srpske diplomatije Ivica Dačić čestitao je Andriji Mandiću zbog rezultata u prvom krugu predsedničkih izbora u Crnoj Gori,...

Još priča na sličnu temu