12.6 C
Belgrade
субота, 28 марта, 2020

NAJLEPŠA FRANCUSKA POLITIČARKA PODRŽALA SRBE U CRNOJ GORI: Njene tople reči zapaliće vatre u srcima vernika (VIDEO)

Obavezno pročitajte

UZNEMIRUJUĆE: Delili drogu osnovcima, roditelji dece ih tukli bejzbol palicama (VIDEO +18 )

U ruskom gradu Barnaul grupa dilera podelila je grupi osnovaca nižih razreda narkotike, uglavnom ekstazi i spid u vidu bombona i žvaka.

“PUTIN OSLOBODIO LAVOVE I TIGROVE“ Na sve spremni da spreče kršenje izolacije?

Jutros na društvenim mrežama "eksplodirala" je vest kako su "ruske vlasti na nalog predsednika Vladimira Putina, oslobodile na stotine lavova, kako bi...

OGLASILA SE I KUBA: Imamo lek. Spremni smo da snabdevamo i ostatak sveta

Kuba tvrdi da ima dovoljno rezervi antivirusnog leka koji se koristi za lečenje korona virusa da pokrije potražnju kod kuće, kao i potrebe drugih zemalja.

ZA NJIH NEMA POMOĆI: Milenu gazda izbacio iz stana zbog “korone” (VIDEO)

NEPOKRETNA Milena Grubanović Kovačević (66) sa svojom ćerkom Draganom (37) od juče spava pod vedrim nebom, na asfaltu u Golubinačkoj ulici u...

Kako navodi Lešant, nema poštovanja prema „slobodi koja je suštinski element pravne tekovine EU“

Francuska poslanica u parlamentu Evrope, Džuli Lešant, u razgovoru za portal In4s poručila je da smatra vrlo ozbiljnim kada Vlada jedne države kandidata za pristupanje Evropskoj Uniji nema nikakvog poštovanja prema slobodi veroispovesti ili uverenja svog naroda.

Kako navodi Lešant, nema poštovanja prema „slobodi koja je suštinski element pravne tekovine EU“.

– Impresionirana sam i pre svega zadivljena protestima podrške Srpskoj pravoslavnoj crkvi. Vlada Crne Gore usvojila je nepravedan zakon kojim se predviđa otimanje imovine ove institucije, jedinog istinskog predstavnika pravoslavne vere ne samo u Crnoj Gori, već i na celom Balkanu – rekla je ona.

Po njenim rečima, nizak je politički potez favorizovati novu Crkvu koja je bliža aktuelnoj vlasti i time joj garantovati određenu održivost.

Komentarišući usvojeni zakon, na pitanje da li Crna Gora krši ljudska prava, pravo na slobodu vere otimajući jednoj verskoj zajednici imovinu, Lešant odgovara:

– Radi se o vrlo ozbiljnom činu! Očigledno je da režim čini sve kako bi ugušio ovaj protest i da se branioci Srpske pravoslavne crkve progone. Sve postaje još ozbiljnije jer je crnogorska policija 31. januara čak privela majku poslanika Milana Kneževića, člana Parlamentarne skupštine Sajeta Evrope, međunarodne organizacije koja treba da štiti i promoviše ljudska prava.

Komentarišući mogućnost da ovakav potez povuče predsednik Francuske, Lešant nastavlja i kaže:

– U Francuskoj je sekularizam princip utvrđen republičkim ustavom koji predviđa odvajanje političke vlasti od verskih organizacija, ali Republika, neutralna, garantuje slobodu veroispovesti.

– Nijedan predsednik Republike se ne bi usudio da napadne crkvu, verovanje, religiju ili čak filozofiju sa istom odlučnošću kao što je to uradio Milo Đukanović – rekla je poslanica Evropskog parlamenta Džuli Lešant u razgovoru za portal In4s.

- Advertisement -
Sourceespreso

još članaka

Ostavite komentar

- Advertisement -
loading...

Najnovije vesti

CENZURA: Kome i zašto smeta Naša Borba?

Novinarstvo nekad U  21. veku kada su, tobože, ljudske slobode gotovo neograničene;  ugrožene grupe su zaštićene, slobodno se održavaju...

NA OVO NATO NJIE RAČUNAO: Kako da se boriš sa ovakvim narodom? (VIDEO)

Skupoceni projektili, poslednja reč tehnologije, milioni dolara, stručnjaci, neviđena sila, obimni planovi. Sve je ovo NATO imao 1999. godine, ali nije uračunao...

„Delije“ muralom pozdravili slobodu Kapetana Dragana (FOTO)

Ispred stadiona "Rajko Mitić" u subotu je osvanuo grafit posvećen Draganu Vasiljkoviću, koji je u subotu pušten iz zatvora u Hrvatskoj

TRAGEDIJA: Španska princeza Marija Teresa je prva kraljevska žrtva korone

Španska princeza Marija Teresa preminula je u petak u 87. godini. Bila je pozitivna na korona virus, javlja Miror

MILO NEMOĆAN: Sinoć preživeo tragediju, Evropa mu zatvorila vrata

Prvi čovek Crne Gore Milo Đukanović preživeo je juče najveću dramu u svom životu! Kako Alo saznaje, njegov rođeni...