NAJDUŽA KOLUMNA O ŽELjKU IVANOVIĆU – ŽELjKO KAO PARADIGMA ANTISRPSTVA

Obavezno pročitajte

Prije par dana sam napisao najkraću kolumnu o Željku Ivanoviću, upotrebio sam dvije riječi kako bih u nekoliko pokušao da dočaram lik i djelo dotičnog. Sada sam pak odlučio da malo dublje analiziram lik dežurnog gradžaniste.

Željko Ivanović je slika i prilika gradžanističkog poimanja stvarnosti, a kao što je poznato gradžanističko poimanje stvarnosti potiče negdje od nastanka liberalnog saveza crne gore, prve i zvanično deklarisani antisrpske stranke u Crnoj Gori. Barjak tog antisrpskog djelovanja, pokušaja prekrajanja istorije tj falsifikovanja iste nastavio je SDP da bi tu i takvu ideologiju negdje 1998 godine polako ali sigurno počeo da preuzima DPS, koji je i danas vodeći činilac antisrpske politike. Paralelno sa tim, kao oponent dnevnoj novini Dan ( koja nema nikakve veze sa sadašnjom) nastaju dnevne novine Vijesti, osnovane od strane DPS-a. Ove novine postaju udarna pesnica srbofobnog režima Đukanovića sve tamo do 2006 godine. E, nakon 2006 godine dolazi do promjene raspoloženja kod Željka Ivanovića i Miška Perovića. Znate dragi prijatelji u istoriji je poznata stvar da se dešavalo da neki društveni sloj ima veliku količinu novca ali da nemaju političku moć, tj moć odlučivanja, a moć je ono što svaki čovjek najviše želi. Tako je i sa našim Željkom, on je svakako preko svog medija imao određeni uticaj, ali je poželio da ima i političku moć, to jeste da preko određenih političkih struktura obezbijedi sebi i svom već sada koncernu političku moć. Tako je vlasnik koncerna Vijesti 2012 osnovao stranku pitkog naziva POZITIVNA, stranku gradžanističke profilacije, antisrpsku, zasnovanu na tekovinama tzv 21 maja, a tekovine 21 maja su opštepoznato antisrpske. Plan je bio jednostavan, pokušati zamijeniti Đukanovića, ne odstupajući sa dukljanofilskog stanovišta, i nastaviti diskriminaciju Srba u Cg. Pozitivna se prodala, otišla u zagrljaj Đukanovića i ugasila se. Međutim Željko nije odustao, osniva GP URA na čelu sa Milovim tajkunom Žarkom Rakčevićem. Partija se vrti oko cenzusa, Željko to uviđa i praktično ih nakon kratkog vremena ostavlja na cjedilu, tako da se ta partijica sada pretvorila u ekološki pokret. Ali ne lezi vraže, Željko ne bi bio Željko, i ne bi toliko dugo bio na čelu bordela ovaj koncerna Vijesti, da tek tako odustaje. Ne! Željko se okreće bezličnoj, konvertitskoj, na postulatima najboljih skojevaca koncipiranoj partiji Alekse Bečića, DEMOKRATAMA. Stvari su se poklopile, Demokrate žele da budu sultani umjesto sultana, a Željko Ivanović konačno ima nekog ko ima solidnu podršku među glasačkim tijelom. Tako Vijesti ( uz Dan Nikole Markovića, o čemu ću posebno pisati), postaju medijski pokrovitelji jednog političkog kalambura, koji se najbolje ogleda u činjenici da predsjednik tog političkog subjekta ne zna šta je po nacionalnosti, ne zna kojim jezikom govori, niti zna u koju Crkvu ide.
Opet sa druge strane, Željko Ivanović ima vrlo jasnu antisrpsku strategiju, ona je vrlo jednostavna i sastoji se u satanizaciji srpskih lidera u CG, i ta satanizacija se razlikuje od režimskih medija samo po tome što je malo više sofisticirana. Možemo se sjetiti spinovanja na štetu srpskih lidera iz DFa, tačnije priča o koljenici, i kolumni Željka Ivanovića nakon 24og oktobra 2015 godine, ne možemo a da ne zaboravimo mnogobrojne kolumne prvog antisrpskog pera ovog medija Balše Brkovića, pa izvjesnog Žugića, Ratke sa dva prezimena i tako dalje Tu su još i fašisoidni naslovi tipa “ bez vode na primorje neće čak ni Srbi“, i slučaj misterioznog sveštenika ( Vijesti jasno navodile čitaoce na zaključak da je to neki sveštenik SPC) koji napada ljude bocama po primorju. Poslednji u nizu srbofobnih ispada ovog moralnog isprdka dukljanske ideologije jeste poređenje povlačenja priznanja tzv Kosova od strane Republike Nauru sa fašističkim ispadima službenice CG ambasade u Turskoj izvjesne kako sebe sama nazva buljotrpačice Mirne Nikčević. Taj tekst koji možete naći na njihovom portalu jasno oslikava da između Mila Đukanovića i Željka Ivanovića nema ideoloških razlika, i jedan i drugi žele da unište srpstvo u Cg, niti jedan niti drugi ne žele istinsku demokratizaciju društva. A i logično je da nema razlike među njima, jer je Željko bio dio Mila, postojao je u organizmu Đukanovića dugo vremena, dok nije počeo da smeta, a onda ga je Đukanović u vidu šlajma ispljunuo u svoju maramicu, ali tu maramicu ipak nije bacio, već je ponekad izvuče, opet iskoristi i vrati u džep, jer mu u borbi protiv Srba može biti od pomoći.

- Advertisement -

Na kraju bitno je da Srbi u CG budu svjesni činjenice da se projektima Željka Ivanovića ne smije dopustiti da budu noseći stub vlasti nakon pada Đukanovića, jer to nam donosi situaciju da je sjahao Kurta a da je na njegovo mjesto došao Murta.

Ostavite komentar

Najnovije objave

VLADIMIR PUTIN: Vukli su nas za nos, trebalo je ranije započeti dejstva u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da je jedino zbog čega bi moglo da se žali to što Rusija nije...

Još priča na sličnu temu