Najbogatiji Kinez, vlasnik Alibabe zainteresovan za preuzimanje Svetog Stefana?

Obavezno pročitajte

Naturalizovani Crnogorci, Vei Seng Pua i Petros Statis, pregovaraju o uključivanju najbogatijeg Kineza, milijardera Džeka Ma, suosnivača i vlasnika platforme za e-trgovinu Alibaba, u njihov biznis u Crnoj Gori.

Podgoričkim „Vijestima“ je nezvanično potvrđeno iz više izvora da dve strane pregovaraju, a nepoznato je da li bi Džek Ma ušao u zajednički biznis, ili bi preuzeo upravljanje najatraktivnijim delom crnogorske obale – hotelskim kompleksom Sveti Stefan, Miločer i hotelom „Maestral“, prenosi portal Investitor.me.

- Advertisement -

Biznismeni kinesko-malezijskog, odnosno grčkog porekla, vlasnici su firmi „Adriatic properties“ i „Fasamo“, preko kojih upravljaju “Svetim Stefanom” i hotelom „Maestral“.

Džek Ma je uveo e-trgovinu u Kinu i prošle godine se zvanično povukao sa mesta izvršnog predsednika Alibabe, kompanije čija je vrednost procenjena na 480 milijardi dolara. Njegovo lično bogatstvo procenjuje se na 39 milijardi evra, navodi se u informaciji.

Ostavite komentar

Najnovije objave

Gašić doneo naredbu o produženju roka za predaju nelegalnog oružja

Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić doneo je naredbu o produženju roka za predaju nelegalnog oružja. Kako je navedeno u „Službenom...

Još priča na sličnu temu